PKK’dan Öcalan için özgürlük oyunu

PKK’dan Öcalan için özgürlük oyunu
AKP iktidarının Oslo görüşmelerinde söz verdiği “Öcalan’ın serbest bırakılması” planı için terör örgütü PKK düğmeye bastı.

PKK’dan Öcalan için özgürlük oyunu

Örgütün elebaşlarından Remzi Kartal, bölücü yandaşlarını Avrupa’da İmralı canisi Öcalan’ın serbest bırakılması talebiyle 12 Şubat’ta yapılacak yürüyüşlere davet etti.

AKP iktidarının Oslo görüşmelerinde söz verdiği bebek katili Abdullah Öcalan’ın “serbest bırakılması” planı için terör örgütü PKK tarafı düğmeye bastı. Terör örgütü elebaşılarından Remzi Kartal, PKK yandaşlarını Avrupa’da h Öcalan’ın serbest bırakılması talebiyle yapılacak yürüyüşe çağırdı. Kartal, şöyle dedi: “Uluslararası bir konsept çerçevesinde Öcalan, Türkiye’ye teslim edildi. Bu geçen 16 yıl içinde hem Kürt sorunu hem de son dönemle de Orta Doğu’da ortaya çıkan DAİŞ eksenli terörizm Öcalan’ın fikirlerinin ne derecede önemli olduğunu gündeme getirdi. Çünkü Öcalan’ın savunduğu fikirler, Orta Doğu’da halkların kardeşliği, özgürlük ve demokrasi için ne kadar stratejik olduğu çok net olarak ortaya çıktı. Kobani ve Rojava bu konuda çok iyi örnektir. Öcalan’a Özgürlük, Kürdistan’a Özgürlük ekseninde Şengal, Kobani ve PKK’nin terör listesinden çıkartılması ana başlık altında Avrupa’da 3 koldan yürüyüş yapıyoruz. Frankfurt, Bern ve Luxemburg’dan Strasburg’a yürüyüşler gerçekleşecek. Çok farklı düşünce ve inançlardan kesimler, bu yürüyüşlerde yerlerini alacak. Yürüyüşler, 12 Şubat’ta Strasburg’da olacak. 13 Şubat’ta kitlesel bir basın açıklaması yapılacak. Öcalan’ın özgürlüğü için toplanan imzalar, Avrupa Konseyi’ne teslim edilecek. Böylece imza kampanyasının finali olacak. Ve 14 Şubat’ta ise kitlesel miting yapılacak.”