PKK’dan şehirlerde silahlanma çağrısı!

PKK’dan şehirlerde silahlanma çağrısı!
Bölücü örgüt, iktidarın Hizbullah’a yaptıramadığını HÜDA-PAR’la yaptıracağını ileri sürüp Kürtlere, “savunmanızı örgütleyin” emri verdi

PKK’dan şehirlerde silahlanma çağrısı!

Hizbullah’ın yerini aldı
1990’lı yıllarda Hizbullah’ın yapmak istediğini ancak yapamadığını, bugün yeniden denediklerini söyleyen Muzaffer Ayata, “Kürtler uyanık olmalı, ihanet hançerinin kendisine daha fazla zarar vermesine izin vermemeli, tedbirlerini almalı ve öz savunmasını örgütlemelidir” dedi.

PKK meşru olacak
Emeklİ Tuğg. Nejat Eslen, bölücü Ayata’nın çağrısını, “PKK’nın hedefi önce özerklik sonra konfederal bir devlet. Bunların hayaline göre PKK meşru bir öz savunma gücüne dönüşecek. Bunu bölgede meşru bir güce dönüştürmek istiyorlar” diye yorumladı.

‘Vermezseniz biz alırız’
Emeklİ Org. Başer de, savunma örgütlenmesi çağrısının dağdaki teröristlerin amacından vazgeçmediğinin göstergesi olduğunu söyledi. Başer, “PKK, ‘Kendi rızanızla isteğimizi verin, vermezseniz biz bunu alırız, hedefimizi elde etmek için savaşırız’ diyor” dedi.

Haber: Salim Yavaşoğlu

İktidarla anlaştığı ihanetin yol haritasında “dağdaki silahlı katilleri” n lağvedilmesine bir türlü yanaşmayan terör örgütü PKK, özerklik dayatması için yeni proje peşinde. İmralı Canisi Öcalan’la varılan anlaşmada nisan ayına kadar yazılı anlaşma sözü alan PKK’nın elebaşlarından Muzaffer Ayata, olası bir ayaklanmaya hazırlık amacıyla şehirlerdeki milislerinin silahlanarak “öz savunma gücü” ne dönüşmesini istedi. Gelişmelere tepki gösteren emekli Tuğgeneral Stratejist Nejat Eslen, bu yöntemle PKK’lı teröristlerin bölgede meşru güce dönüştürülmesinin amaçlandığını söyledi.

AKP ile birlikte
PKK Merkez Komite Üyesi Muzaffer Ayata, Cizre’de evlerine saldırdıkları Hüda Par’lıları Hizbullah’a benzeterek, bunlarla Kürt halkının kışkırtıldığını öne sürdü. Ayrılıkçı Kürtlere çağrıda bulunan Ayata, “Halkımızın örgütlü olması bağrına saplanmak istenen bu ihanet hançerinin kendisine daha fazla zarar vermesine izin vermemelidir, tedbirlerini almalı, öz savunmasını örgütlemelidir” dedi. Hüda Par’ın, AKP için çalıştığını ve PKK düşmanlığı yaptığını belirten Ayata, şöyle devam etti: “Aslında bu, Hüda Par’ın halk tabanı gücü olduğundan değil devletin denetiminde olduğu ve kullanmaya yatkın bir örgüt olmasından kaynaklanmaktadır. Oluşumun kendisi provokasyon gücüdür. AKP ile Hüda Par, hep birbirleriyle ittifak yaptılar.”

Hizbullah gibi
Kuzey Suriye’de İŞID’le yapılmak istenin Kuzey Irak’ta da Hüda Par’la gerçekleştirilmek istendiğini iddia eden Ayata, “1990’larda Hizbullah’ın yapmak istediğini şimdi Hüda Par gerçekleştirmeye çalışıyor. Bütün Kürt toplumunun uyanık olması, gerçekten örgütlü olması bağrına saplanmak istenen bu ihanet hançerinin kendisine daha fazla zarar vermesine izin vermemeli, tedbirlerini almalı, öz savunmasını örgütlemelidir” dedi.

Amaç konfederasyon
Emekli Tuğgeneral Stratejist Nejat Eslen, Ayata’nın “öz savunma gücü” çağrısına tepki göstererek şöyle dedi: “PKK’nın hedefi başta demokratik özerklik sonra konfederal bir devlet. Bu demokratik özerk yapı içinde başlangıçta neler olacak? Bunların içinde bir öz savunma gücü olacak. Yani bunların hayaline göre PKK meşru bir öz savunma gücüne dönüşecek. PKK’lılar diyor ki: ’Biz kendi öz savunma gücümüzü isteriz.’Yani bunu bölgede meşru bir güce dönüştürmek istiyorlar. Bu ilgili şahıs da diyor ki: ’Bu öz savunma gücümüz önemlidir. Bu demokratik özerkliğin bir parçasıdır. Bölgede bize rakip güçlerle mücadele etmek için öz savunma gücümüze önem vermeliyiz.”