PKK’dan sınırlarda provokasyon talimatı

PKK’dan sınırlarda provokasyon talimatı
PKK militanları, sınırlarda HDP’li vekillerin de katılacağı provokatif eylemlere hazırlanıyor

PKK’dan provokasyon talimatı!

PKK bu talimatını hücre sorumlularına mektupla bildirdi. Teröristler şer planlarını uygulamak için ev toplantılarına başladı. Ankara’ya ulaşan istihbarat raporuna göre sınırlarda yapılması planlanan provokatif eylemlere HDP milletvekilleri de çağrılacak. Geçişleri kolaylaştırmak için sınırın “ticarete” açılmaması halinde askerlere taşlı saldırılar yapılacak.  

Ankara’ya ulaşan şok istihbarat raporuna göre bölücü örgüt hücre sorumlularına bir mektup göndererek sınırlarda provokasyon yapılması talimatı verdi.

SURİYE sınırında meydana gelen gelişmelerin ardından terör örgütü PKK tekrar hareketlenmeye başladı.7 Haziran seçim stratejisine uygun olarak terör bölgesindeki eylemlerini kısa bir süreliğine düşük seviyeye indiren bölücü terör örgütü, hücrelerine “sınırlarda provokasyon yapın” talimatı verdi. PKK bu talimatını hücre sorumlularına mektup ile bildirdi. Teröristlerde şer planlarını uygulamak için ev toplantılarına başladığı da öğrenildi. Ankara’ya ulaşan şok istihbarat raporuna göre; sınırlarda yapılması planlanan provokatif eylemlere HDP milletvekilleri de çağrılacak. YENİÇAĞ’ın ulaştığı istihbarat raporu şöyle;  “Irak kuzeyi Haftanin bölgesi ş.rojhat birimi sorumlusu olarak faaliyet yürüten bir bölücü terör örgütü mensubu tarafından; -Şırnak’ın Uludere ilçesi genelinden bir heyet oluşturulması,-Sınır hattı bölgesinde güvenlik güçleri tarafından alınan emniyet tedbirlerinin kaldırılması ve bölgenin sözde sınır ticaretine açılması konusunda askeri ve mülki makamlarla görüşme yapılması, Olumsuz yanıt alınması durumunda tüm bölge halkının sınır hattında bulunan Salatalık Pınarı bölgesinde oturma eylemi yapması ve bu eylemi sınır kaçakçılara (kendilerince sınır ticareti yapanlara) açılıncaya kadar devam ettirmesi yönünde talimat verilmiştir. Bu talimat doğrultusunda, Gülyazı köyünde ikamet eden A.B, kendi evinde Ortasu ve Gülyazı köyleri ileri gelenleri ile bir toplantı yapmıştır. Bu toplantıda; 1- Önümüzdeki günlerde Ortasu, Gülyazı ve civar köylerden halkın toplanarak Şirit yaylası mevkiine gitmeleri, buradan sınırın karşı tarafına geçmeye çalışmaları, geçemedikleri takdirde bölgede bulunan askerlere yoğun bir şekilde taşlı ve sopalı saldırıda bulunmaları, 2-Yine de sınırı geçmezlerse sınırı geçene kadar bölgede oturma eylemi yapmaları, askerlere taşlı ve sopalı saldırıda bulunmaları, bölgeye HDP’li milletvekillerini çağırarak kendilerine destek vermeleri ve bu uygulamayı sistematik hale getirmeleri. 3-Son seçimden sonra artık kendilerinin daha güçlü olduğunu seslerini daha etkili şekilde duyurmaları gerektiği. 4-Benzer eylemleri Ortasu ve Gülyazı köyleri içinde de yapmaları yönünde karar alınmıştır.”

Topyekün ayaklanma

Bu arada, bölücü terör örgütü koordinasyon üyesi Leyla Agiri, Ayn el Arap’ta bir katliam yapıldığını belirterek, “Bu saldırıların önüne geçmek açısından, halkımız topyekün ayaklanmalıdır” dedi. Agiri, bölücü örgüte ait bir internet sitesinde yaptığı açıklamada, “Katliamında parmağı olan Türkiye’nin bu saldırıya açıklık getirene kadar halkın sokakları hesap sorma gücüyle doldurulması gerektiğine vurgu yaptı. Agiri, ” IŞİD’i en fazla besleyen AKP zihniyetidir, Erdoğan’dır. Erdoğan’a bağlı bakanlıklardır, özel savaş kurumlarıdır. Bu katliamdan da bizzat onlar sorumludur. Türkiye bunu açıklamak zorundadır. Türkiye, bu konuya bir açıklık getirmediği sürece, halkımız bütün sokakları hesap sorma gücüyle doldurmalıdır “ dedi.