PKK’lı hainler bu kez kaçamadı

PKK’lı hainler bu kez kaçamadı
Şemdinli’de çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 2 askerimiz yaralandı. Güvenlik güçlerinin düzenlediği şok operasyonda 20 terörist öldürüldü

TSK’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, saldırı sonrası bölgeye gönderilen iki F-16 uçağının gerçekleştirdiği operasyonlarda terör örgütünün Doçka mevzilerininin imha edildiği belirtildi.

Gece yarısı saldırdılar

Şırnak’ta Uludere yolundaki Tahtakayalıkları üs bölgesine gece yarısı teröristlerce uzun namlulu silah ve roketatarla yapılan saldırıda ise 2 asker yaralandı. Hainler kaçarak izlerini kaybettirdi.  

 

PKK’lı hainler bu kez kaçamadı

Şemdinli’de 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Çatışmadan sonra güvenlik güçlerinin bölgede düzenlediği operasyonda 20 terörist öldürüldü.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Tekeli Köyü’ne bağlı Üstünağaç ile Çalışkanlar mezrası arasındaki alanda hendek kazarak köy yolunu ulaşıma kapatan PKK’lılara yönelik geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Bölgeye sevk edilen güvenlik güçleriyle PKK’lılar arasında çıkan çatışmada sözleşmeli piyade er Batıkan Avcı (24) şehit olurken

2 asker yaralandı. Bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre dün saat 07.05’te Hakkari’de Şemdinli-Tekeli yolunda arama yapan güvenlik güçlerini himaye etmek amacıyla operasyon yürüten birliklere, bölücü örgüt mensubu bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu.

20 terörist öldürüldü

Birlikler saldırıya derhal karşılık verdi ancak çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 2 asker ise hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralandı. Yaralı askerler helikopterle hastaneye kaldırıldı. Bölgeye gönderilen iki F-16 uçağının gerçekleştirdiği operasyonlarda terör örgütünün Doçka mevzilerininin imha edildiği, iki grup halindeki 20 teröristin tamamının bombardımanda hedef alınıp etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz” ifadesi kullanıldı.

Baba evinde yas var

Şehit Batıkan Avcı’nın Erzurum’un Narman ilçesine bağlı Taşburun köyünde oturan şehit ailesine acı haberi Kaymakam Murat Eren verdi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen anne Meleha Avcı, baba Köksal Avcı ile şehidin kardeşleri gözyaşlarına hakim olamadı. Acılı baba, “İçim yanıyor. Bu nasıl bir acıdır Allah’ım. Oy benim yavrum oy” diyerek ağıt yaktı. Fenalık geçiren aile fertlerine sağlık görevlileri tarafından müdahalede bulunuldu. Haberinin duyulmasının ardından şehidin babaevine Türk bayrağı asıldı. Köylüler şehit ailesini yalnız bırakmayarak acılarına ortak oldu. Şehit babası Köksal, oğluyla son olarak iki gün önce telefonla görüştüğünü ve kendisine “görevi başında olduğunu” söylediğini dile getirerek, “Vatan sağolsun, Allah devletimize zeval vermesin” dedi. Şehidin teyzesi Gülşah Doğan ise elinde tuttuğu şehidin fotoğrafıyla yeğeninin en son Ramazan Bayramı’nda ziyaretlerine geldiğini belirterek gözyaşı döktü. Bu arada Van’da düzenlenen törenin ardından Erzurum’a gönderilen şehidin bugün öğle namazından sonra Narman’da düzenlenecek törenin ardından köy mezarlığında defnedileceği öğrenildi.