PKK’lı teröristlere Mehmetçik tokadı

PKK’lı teröristlere Mehmetçik tokadı
İkiyaka dağları PKK’dan temizlendi

Hakkâri Yüksekova’daki dağlarda 14 bordo bereli taburuyla sürdürülen operasyonda teröristlere, kendileri için stratejik öneme sahip 12 bölgeden 9’una darbe vuruldu. 70-80 teröristin cesedini, örgüt militanları katırlara yükleyerek yanlarında götürdü. 

 

PKK’lı teröristlere Mehmetçik tokadı 

Bölücü hainlerin ana karargâh olarak kullandığı İkiyaka Dağları’nda asker stratejik 12 noktanın 9’unu ele geçirdi. Ağrı Dağı’nda ise 16 sığınak imha edildi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer verilen açıklamaya göre bölücü terör örgütüne yönelik Hakkâri Yüksekova’daki İkiyaka Dağları’ndaki (Doski Vadisi) operasyonda PKK’ya ait barınak, mağara ve silah mevzileri imha edildi. İkiyaka Dağları teröristler açısından stratejik önem taşıyor. PKK’lılar bu bölgeden Türkiye’ye girip eylem yaptıktan sonra derin vadiden yine Kuzey Irak’taki kamplara kaçabiliyor. Militanların ana geçiş güzergâhlarından olan İkiyaka Dağları’nda PKK’nın çok sayıda mağaraya lojistik yığınak yaptığının belirlenmesi üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) bölgede başlattığı kapsamlı operasyonlar sürüyor. KCK Yürütme Konseyi Üyesi Murat Karayılan’ın militanlara “burayı kaybetmeyin” dediği ve “gerekirse ölün” emri verdiği iddia edilen, hava sıcaklığının -15 dereceye düştüğü 3 bin 500 rakımlı dağlarda 14 bordo bereli taburuyla Bolu ve Kayseri dağ komando tugayları sürekli operasyon düzenliyor.

9 hakim nokta alındı

Girmenin hayli güç olduğu mağaralarla çevrili bölgede TSK ile PKK arasında büyük bir mücadelenin yaşandığı, TSK’nın 12 stratejik noktanın 9’unu ele geçirdiği, 70-80 PKK’lının öldürüldüğü, örgütün cesetleri katırlara yükleyerek yanlarında götürdükleri bildiriliyor. Jetlerin bombardımanının ardından 35-40 kişilik taburlardan oluşan bordo bereliler havadan indiriliyor. Ardından komandolar destek için bölgeye geliyor. Mehmetçiğin gece-gündüz yürüttüğü operasyonlarda giriş noktası küçük ancak içerisi devasa büyüklükte olan çok sayıda mağarada doçka gibi ağır silahlar, patlayıcılar, erzak, jeneratör, televizyon, kahve makineleri ele geçirildi. Bölge tamamen kontrol altına alındığında PKK’ya kırsalda en büyük darbelerden birinin vurulmuş olacağı ifade ediliyor. Askeri kaynaklar İkiyaka tamamen temizlenmeden operasyonların bitmeyeceğini, temizlik yapıldıktan sonra da TSK’nın 3 hâkim tepeye kalıcı olarak yerleşeceğini söylüyor.

Ağrı Dağı operasyonu 

Öte yandan Ağrı Dağı’ndaki Korhan Yaylası’nda PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen “Aral-7” adı verilen operasyonda terör örgütüne ait 16 sığınak imha edildi. Sığınaklarda tonlarca kış üslenmesi için depolanmış gıda maddesi un, pirinç, bulgur, makarna, konserve, şeker, çay, salçayla birlikte Kalaşnikof ve makineli tüfeklere ait çok miktarda mühimmat, 1 Kalaşnikof tüfek, el bombası, çok miktarda yaşam malzemesi (örgüt kıyafetleri, iç çamaşırları, spor ayakkabıları, uyku tulumları, battaniyeler), güvenlik güçlerine karşı el yapımı patlayıcı olarak kullanılmak amacıyla bazıları hazırlanmış 75 dolu LPG mutfak tüpü, plastik patlayıcı madde ve tuzaklamada kullanılan 1000 metre kablo, 500 litre benzin, 1 araç telsizi ve telsizler için kullanılan 10 akü, çok miktarda temizlik malzemesi ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Jandarma Iğdır kırsalındaki operasyonlarının devam edeceği belirtildi.