PKK’lılar için sabahlara kadar mesai

PKK’lılar için sabahlara kadar mesai
Eli kanlı teröristleri koruma altına alacak olan sözde çözüm süreciyle ilgili son gelişmeleri değerlendiren Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Yol haritamız daha somut ve zamanlamanın kesin olması için, bu işlerle ilgili ekibimiz Ramazan ayında bile sahurlara kadar aralıksız çalıştı” diye övündü.

PKK’lılar için sabahlara kadar mesai

AKP’nin çözümsüzlük yasasını Meclis’ten çıkarmak için yoğun bir çaba harcadığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Ramazan’da sahura kadar çalıştık. Yasa çıktıktan sonra da hem taraflar hem bölge hem uluslararası alanda da çok olumlu tepkiler aldık o konuda. Bu yasaya anamuhalefet partisinin de destek vermesi, Meclis’ten yüzde 80 destekle çıktı, yani grup olarak anamuhalefet partisinin bu yasaya desteği bizi sevindirmiştir. Güçlü bir temsille çıkmıştır. Madde sayısı az ama çok kapsamlı bir yasadır o. Hukukta bir deyim vardır, ’Efradını cami ağyarını mani’yani olması gereken her şey içinde var, olmaması gerekenler de dışında. Dolayısıyla çok kapsamlı bir yasa. Bakıldığında yapılabilecek her şey onun içinde” dedi

Yol haritamız bitmedi
 “Biz bu yasanın şemsiyesi altında bir yol haritası çalışıyoruz” diyen Atalay, şöyle konuştu: “Basında ’yol haritası şöyle, şunlar yapılacak, dönüşler şu tarihte olacak’şeklinde yorumlar var. Biz doğrusu bu konuda hiçbir bilgilendirme yapmadık, hiçbir yere bir açıklama yapmadık. Yani yol haritamız bitmedi, bu çalışılıyor. Bittiğinde bu tabii ki paylaşılacak, bilgilendirilecek, parlamento içinde de ondan sonra kamuoyuna da bunun açıklaması yapılacak. Yeni yol haritası daha somutluk, netlik taşıyacak. Kesin zamanları olacak, yani periyodu belli olacak. Böyle bir çalışma bu. Bundan sonraki süreçte önümüzü daha rahat hep beraber inşallah göreceğiz. Böyle bir çalışmayı şu anda yürütüyoruz.” 

Bahçeli’ye yüklendi
Atalay, bu konuda rahatsız olanların bulunduğunu belirterek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yüklendi. Bahçeli’nin, terör örgütü PKK’ya af anlamına da gelen yasanın Meclis’ten çıkmaması için verdiği çabayı kendince eleştiren Atalay, şunları söyledi: “Yani bizler hainiz onlara göre. Yani çözüm sürecine (!) destek verirseniz, çözüm süreci için çalışırsanız hain filan oluyorsunuz. Tabii tarih yazacak kimin hain olduğunu kimin olmadığını ama. TBMM’de de bu yasa çıkarken çok üzüldüler. Çok ileri bir telaş ve üzüntü var. Çünkü bu terörün bitmesini istemiyorlar, istemeyenler var. Dışarıda da istemeyenler var. Türkiye bu işi uluslararası aracılar kullanmadan yapıyor diye rahatsız olanlar da var. Kendisi ilk defa kendi politikalarıyla bir süreç yönetiyor. Bahçeli’yi de anlıyorum ben. Şehit cenazeleri gelmiyor, ekmekleri, suları kesiliyor bunların. Siyasi nemaları azalıyor ama çözüm sürecini niye istemeyenler var. Türkiye büyüsün istemeyenler var. Çözdüğünde Türkiye bin yıllık kardeşliğini, birliğini, bütünlüğünü sürdürecek.” 


Türkmenlere 20 bin kişilik kamp
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda gerçekleştirilen insani yardımlarla ilgili düzenlenen basın toplantısında IŞİD’in zülmü altında inim inim inleyen Türkmen soydaşlarımıza yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi. Atalay, “Yaklaşık 20 bin civarında çadırı intikal ettirdik. O zaman biraz daha küçük gruplar halinde kurdular. Sincar’da biz aslında büyük kampı orada kuracaktır. Stratejik olarak çok uygun bulunmadı. Biraz daha kuzeye, şimdi Dohuk civarına kaydırılmış oldu. Bugün (dün) heyet orada. Tabii kuzey Irak yetkilileriyle de Türkmenlerle de görüşerek en uygun şartları yapıyorlar. Biz kurup, ihtiyacını biz sağlayacağız ama yönetimini Türkmenlere vermek kararındayız. İlk etapta 20 bin kişilik bir kamp. Bir hafta içinde onun kurulacağını zannediyorum. Çadır kent olduğu için daha çabuk kuruluyor” dedi. Fatih Erboz