PKK'nın jakuzili mağara villası

Bitirmek üzere olduğumuz haftada peş peşe gelen şehit haberleri ile canımız yandı. Kahraman askerlerimizin terör bölgesinde bölücü terör örgütü PKK'yı temizleme operasyonları aralıksız sürüyor. Güvenlik güçlerimiz, kahpelerin kış yapılanmasına müsaade etmeden bölücülere ağır darbeler indiriyor...

Ancak, acı gerçekler her defasında karşımıza çıkıyor. Bölgedeki istihbarat birimlerinden ulaştığım bilgilere göre, ABD'nin TIR'larla Suriye'deki PKK/YPG'ye gönderdiği silahların bir bölümü Kuzey Irak üstünden Hakkari Yüksekova hattından at ve katırlarla Türkiye'ye sokuluyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri bu yüzden Hakkari Yüksekova hattında bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlara daha fazla ağırlık veriyor. Geçtiğimiz günlerde Jandarma kuvvetlerimiz Yüksekova Alandüzü mevkiinde kahpelerin can evine ağır bir darbe indirdi. Bölgedeki askeri kaynaklardan aldığım bilgilere göre, kahraman jandarmalarımız bölücü terör örgütünün üs konumundaki 4 katlı mağarasını yerle bir etti. "Ne var bunda?" derseniz, o zaman 4 kat haline getirilmiş adeta villa konforu ile döşenmiş hain inini sizlere anlatayım... Hainler keyiflerine pek de düşkün oldukları için (!) alt zemin kata naylonlar döşeyerek bir havuz, bir de jakuzi yapmışlar. Birinci katta masa ve sandalyelerle geniş bir yemekhane... Diğer iki katta çalışma ve yatak odaları var. Mağara villaya jeneratörlerle elektrik imkânı da sağlanmış. Güvenlik güçlerimiz, mağarada çok sayıda silah, mühimmat ve 100 büyük tüpün yanı sıra yine çok sayıda laptop da ele geçirmiş. Katların duvarları halıyla kaplıymış. Diğer lüks tüketim maddelerini anlatmayacağım!..

Terör bölgesinde yürütülen operasyonlar sırasında hain bölücü terör örgütünün yola döşedikleri patlayıcılar yüzünden çok sayıda şehit verdik. Vermeye de devam ediyoruz. Bu patlayıcılar güvenlik güçlerimizin geçişi sırasında  detektörler vasıtasıyla tespit edilip, güvenli yol geçişi için çoğunlukla imha ediliyordu. Kaynaklardan öğrendiğime göre EYP dediğimiz el yapımı patlayıcı düzeneklerinde hainler yeni bir konsepte geçmişler. Yollara döşenen EYP'lerde artık metal malzeme yerine seramik malzeme kullanıyorlarmış. Ayrıca 5 litrelik plastik yağ bidonları... Bu yüzden detektörler tepki vermiyormuş.. PKK militanları bu yeni tip EYP'leri askerlerimizin geçişi sırasında telsiz komutlu uzaktan kumanda ile patlatıyorlarmış.

Çözüm aranıyor... Saray, birkaç odanın elektriğini kapatır, 3-5 aracını da garaja çekerek, bu konuya bütçe ayırır diye düşünüyorum!..

AÇIKLAMA

10 Ekim 2017 tarihli Yeniçağ Gazetesi’nin 1’inci ve 4’üncü sayfaları ile gazeteye ait internet sitesindeki köşenizde Ahmet Takan imzası ile yayınladığınız “Davutoğlu-Bahçeli kavgasının perde arkası,,,” başlıklı yazınızda, Türkiye Cumhuriyeti Eski Başbakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu hakkında bir takım mesnetsiz ve gerçeklikle ilgisi olmayan iddialara ithamlara yer verildiği, bu suretle müvekkilimizin başarılı siyasi kimliğine ve toplum nezdindeki saygınlığına saldırıda bulunulduğu görülmüştür.

Müvekkil Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu gerek T.C. Dışişleri Bakanlığı görevini yürüttüğü süreçte gerekse Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı sürecinde partisiyle fikir ve eylem birliği içinde hareket etmek suretiyle ne denli başarılı süreçler yürüttüğü ulusal ve uluslararası kamuoyunun malumudur. Bununla birlikte gerek 17-25 Aralık kalkışması sonrasında gerekse 15 Temmuz hain darbe girişimi sürecinde son derece kesin ve kararlı tavrını her koşulda ortaya koymuş ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Meşru Hükümetine kast eden, yüzlerce vatandaşımızı gözünü kırpmadan şehit eden malum yapılanmaya karşı titizlikle mücadele etmiştir. Son derece net ve hiçbir tereddütte mahal vermeyecek düzeydeki bu kesin duruşuna rağmen, gazetecilik etiği ve ahlakıyla bağdaşmayacak bir anlayışla sırf kamuoyu nezdinde müvekkilimiz hakkında kafa karışıklıkları ve zihinlerde soru işareti oluşturmaya yönelik art niyetli yayınlar yapanların en başta kendi duruşunu gözden geçirmesi gerekir.

Bir takım hususları çarpıtarak ve olduğundan farklı yansıtarak yayınladığınız malum yazınızdaki art niyetli iddia ve isnatları kesinlikle reddetmekteyiz.

Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

Sayın Prof. Dr. Ahmet DAVUTOĞLU Vekili

Göksu Safi Işık Avukatlık Ortaklığı Nam ve Hesabına Av. Ali TAŞAR

Yazarın Diğer Yazıları