PKK’nın kaçırdığı askerden 3 haftadır haber alınamıyor

PKK’nın kaçırdığı askerden 3 haftadır haber alınamıyor
Uzman Çavuş İlhan Çalışkan’ın babası Aziz Çalışkan “Oğlumun bir an önce kurtarılmasını istiyorum” dedi.

İsrail, kayıp 3 vatandaşı için Filistin’de binlerce askerle operasyon düzenlerken, PKK tarafından kaçırılan Uzman Çavuş İlhan Çalışkan’dan 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamıyor. Mardin’in Derik İlçesi’ndeki Bozuk Karakolu’nda bir yıldır görev yapan evli ve 6 yaşındaki İlkcan Burak ve 2 yaşındaki Meryem Hatice adında iki çocuğu bulunan Jandarma Uzman Çavuş İlhan Çalışkan, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesinde tedavi gören küçük kızını ziyaret etmek için arkadaşından aldığı emanet otomobille yola çıktı. Diyarbakır- Bingöl üzerinden Erzurum’a gelmek isteyen Uzman Çavuş Çalışkan, Diyarbakır’ın Lice ilçesi yakınların yol kesen PKK’lılar tarafından kaçırıldı. Otomobili ateşe verilerek yakılan Uzman Çavuş İlhan Çalışkan, 3 haftadır terör örgütünün elinde. Uzman Çavuş İlhan Çalışkan’ın Amasya’nın Merzifon ilçesinde yaşayan babası Aziz Çalışkan (64) “Oğlumun bir an önce kurtarılmasını istiyorum. Her gün o bölgede birileri kaçırılıyor. Devlet büyüklerimiz bu konuya bir an önce çözüm bulsun” diyerek yetkililerden yardım istedi. Uzman Çavuş İlhan Çalışkan’ın eşi Burcu Çalışkan da  “Eşimi sağ salim geri istiyorum. Ben ve benim gibilerin acı çekmesini istemiyoruz” dedi. Bu arada, terör örgütü açılım sürecinin ardından çok sayıda asker ve vatandaşı kaçırdı. PKK, kaçırdıklarını da bir operasyona maruz kalmadan kendi propagandasını yaparak kendisi serbest bıraktı.


3 İsrailli için
seferberlik!

Kaçırıldığı öne sürülen 3 Yahudi yerleşimci için Filistin’de binlerce askerin katıldığı operasyon düzenleniyor.

Türkiye’de aralarında askerlerin de bulunduğu terör örgütü tarafından kaçırılan onlarca kişi için tam anlamıyla bir sessizlik yaşanırken İsrail, kendi vatandaşları için operasyon üstüne operasyon düzenliyor. İsrail güvenlik güçlerinin, kaçırıldığı iddia edilen 3 kayıp Yahudi yerleşimcinin bulunması amacıyla Batı Şeria’nın güneyindeki Halil kentini güvenlik kordonu altına aldığı belirtildi. Halil kentindeki kayıp İsraillilerin bulunması çalışmasına devam edilirken, arama esnasında çok sayıda Filistinli gözaltına alındı. İsrail yönetimi, geçen Perşembe gecesi, Batı Şeria’daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia ederek, Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması için İsrail parlamentosu orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti. 

Ciddi sonuçları olacak
Ordu birlikleri de Batı Şeria’da Hamas üyelerinin evlerine düzenlediği baskınlarda daha önce aralarında Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk, milletvekilleri, eski bakanlar ve Hamas üyelerinin bulunduğu yaklaşık 200 kişiyi gözaltına aldı.  Bu arada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 3 Yahudi yerleşimcinin Batı Şeria’da kaybolmasına ilişkin, “Bu ciddi bir olaydır ve ciddi sonuçları olacaktır” dedi. Netanyahu, “Karmaşık bir operasyonun ortasındayız. Zaman alabileceği olasılığı konusunda hazırlıklı olmalıyız. Bu ciddi bir olaydır ve ciddi sonuçları olacaktır. Hep birlikte sorumlu ve kararlı bir biçimde çalışıyoruz. Şu anda tek bir göreve odaklandık; çocukları, oğullarımızı evlerine geri getirmek” ifadesini kullandı. Operasyonlara binlerce İsrail askerinin katıldığı bildiriliyor. Bu arada, İsrail’in yürüttüğü diplomasi de sonuç verdi. Avrupa Birliği yaptığı açıklamada, kaçırılanların derhal serbest bırakılarak ailelerine güvenli şekilde dönmelerinin sağlanması talep edilirken, “Bu tür eylemler ancak barış görüşmelerinin devamını teşvik eden uluslararası çabaları baltalar” ifadesi kullanıldı. AB’nin İsrailli ve Filistinli yetkililerle sürekli temas halinde kalmayı sürdürdüğü kaydedilen açıklamada, gelişmelerin yakından izlendiği vurgulandı.