PKK’nın oyunu “deşifre” oldu!

PKK’nın oyunu “deşifre” oldu!
İhanet sürecini uluslararası platformlara taşımak isteyen örgüt, şimdi deABD ve AB’yi devreye sokuyor.

Haber: Fatih Erboz

ABD’nin önemli düşünce kuruluşu CAP’in Türkiye uzmanı Michael Werz, bölücü terör örgütü PKK’nın ABD’den gözlemci talebinde bulunduğunu söyledi.Kandİl canisi Bayık, “Aracıya ihtiyaç var, ABD de olabilir” derken, HDP lideri Demirtaş, Belçika’dan ihanet sürecinde gözlemci olmasını istemişti.

Terör örgütünün “gözlemci” oyunu
ABD’nin önemli düşünce kuruluşu CAP’in Türkiye uzmanı Michael Werz bölücü terör örgütünün ABD’ye gözlemci talebinde bulunduğunu söyledi.
Fatih Erbozİhanet sürecini uluslararası platformlara taşımak isteyen terör örgütü PKK, şimdi de ABD’yi devreye sokmaya çalışıyor. ABD’nin önemli düşünce kuruluşu Center for American Progress’in (CAP) Türkiye uzmanı Michael Werz, PKK’nın ABD’ye gözlemci talebinde bulunduğunu söyledi. Werz, şöyle dedi: “Kürt tarafı ABD’yi gözlemci olmaya davet etti. Ben bunun ilginç bir hamle olduğunu düşünüyorum ama sonuçta kendi geleceklerine siyasetçiler ve Türkiye’nin yurttaşları karar vermeli. Birkaç ay önceydi. Bunun resmi bir talep olduğunu sanmıyorum. Belki de barış sürecinin tıkandığı bir noktada Türk tarafını adıma zorlamak için yapılan bir hamleydi. Ama şunu söylemek isterim; ABD’nin AKP’den er ya da geç adım atmasına ilişkin meşru bir beklentisi var. Bu süreç epey bir zamandır devam ediyor. Herkes ne yapılması gerektiğini biliyor. İki tarafın da siyasi yükümlülükleri oldukça açık. Bunun artık olması gerekiyor. Bunun Türkiye’yi güçlendirecek şekilde halledilmesi ABD’nin çıkarınadır.”  

Daha fazla baskı
Terör örgütünün Kandil’deki elebaşısı Cemil Bayık, “Bu ABD de olabilir, uluslararası heyet de olabilir. Aracılara, gözlemcilere ihtiyaç var. Bizler ABD’yi kabul edebiliriz. Zaten o yöne doğru bir gidiş var” açıklaması yapmıştı. Avusturya gazetesine mülakat veren HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş da Belçika’dan, yürütülen ihanet sürecinde gözlemci olmasını istemişti. Demirtaş, şunları söylemişti: “Avrupa Birliği, Türkiye’ye daha fazla baskı uygulamalı. Brüksel’in müzakerelerde ’gözlemci statüsü’elde etmesi Kürt tarafı için düşünülebilir.” Kapatılan DEP’in eski milletvekili ve terör örgütü PK’nın Avrupa sorumlusu Zübeyir Aydar ise “Aylardır, yıllardır, başından itibaren söylüyoruz. Bu iş sadece 2 taraflı gitmez. İster içeriden, ister dışarıdan tarafsız gözlemci gerekir” ifadelerini kullanmıştı. Daha önce de, basına yansıyan haberlere göre Oslo’da yürütülen müzakerelerde konuşan İngiliz temsilcisi, “Masaya iki tarafı da biz oturttuk” demişti.

Projenin bir parçası
Öte yandan Emekli Büyükelçi Onur Öymen, terör örgütü PKK ve HDP’nin, ihanet sürecinde yürütülen pazarlıkta sürekli olarak “üçüncü göz” dayatmasında bulunmasının “Büyük Kürdistan oyununun” bir parçası olduğunu söyledi. Oslo’da İngiltere’nin gözlemci sıfatıyla taraf olarak masada bulunduğunu anımsatan Öymen, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın AB’yi Kandil’in de ABD’yi istediklerine dikkat çekti. Öymen, “İstek, Büyük Orta Doğu Projesi’nin bir parçası. Türkiye’nin Güneydoğu Bölgesi’ne verilmek istenen şekil ileride onların da bu büyük Kürdistan’a katılmasını öngören bir projenin parçası. Yoksa ABD’nin Kuzey Irak’taki PKK’lılara Türkiye’nin müdahalesine sürekli karşı çıkmasının bir izahı olamaz” dedi. Öymen, ABD ve AB’nin terörle mücadele ettiklerini, Türkiye’ye ise “müzakere” önerdiklerini söyledi.