PKK'nın sığınakları bulundu!

PKK'nın sığınakları bulundu!
Kars, Van ve Şırnak'ta dün bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda, çok sayıda el yapımı patlayıcı ile yaşam malzemesi ele geçirildi. Terör örgütünün sığınakları da bulundu.

Kars'ın Kağızman ilçesinde devam eden operasyonlar kapsamında, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 21 tüp, 400 kilogram amonyum nitrat ve 300 gram A4 patlayıcı, 1 kalaşnikof piyade tüfeği ile çok miktarda yaşam malzemesi bulundu.  

5770048667b0a9694c865efe.jpg

12 SIĞINAK TESPİT EDİLDİ    

Van'ın Başkale ilçesinde, güvenlik güçlerince yürütülen yol araması sırasında belirlenen 80 kilogram patlayıcı ile hazırlanan el yapımı patlayıcı, kontrollü bir şekilde imha edildi.  Şırnak Uludere'de gerçekleştirilen arazi araması sırasında ise 12 ayrı sığınak tespit edildi.

Söz konusu sığınaklarda, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan çok miktarda malzeme ile muhtelif gıda ve giyim eşyaları ele geçirildi. 

,-002.jpg

GİZLEDİKLERİ SİLAHLARA ULAŞILDI

Hakkari'de güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonda PKK’lı teröristlerin ağaçlık bir alanda gizlediği çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Hakkari Valiliği tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle:
"Güvenlik güçlerimizce bölücü terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında;26.06.2016 günü duyarlı vatandaşlarımızın ihbarlarına istinaden ilimiz merkezine bağlı GaziMahallesi’nde bulunan ağaçlık ve çalılık alanda, gizlenmiş vaziyette 3 ayrı çuval içerisinde 2 adet roketatar, 15 adet anti personel roket başlığı, 43 adet roket sevk fişeği, 2 adet  Biksi marka uzun namlulu makineli tüfek, 7 adet AK-47 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 1 adet Biksi marka uzun namlulu makineli tüfeğe ait fişek mayonu ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir." 

577004c367b0a9694c865f08.jpg