PKK'nın yayın yönetmenleri serbest!

PKK'nın yayın yönetmenleri serbest!
Özgür Gündem Gazetesi'nin yayın yönetmenlerinin "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanmaları büyük ses getirmişti. Şebnem Korur ve Erol Önderoğlu'nun tahliyesinden sonra bugün de Ahmet Nesin tahliye edildi.

PKK'nın propagandasını yapan ve teröristlerin talimatlarının yayınlandığı Özgür Gündem Gazetesi'nde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Gazeteyi sahiplenmek adına eş genel yayın yönetmenliği yapan Ahmet Nesin, Şebnen Korur Fincancı ve Erol Önderoğlu geçtiğimiz günlerde tutuklanmıştı.

Konuyla ilgili CHP, HDP ve çok sayıda STK'nın girişimi sonucunda yayın yönetmenleri birkaç günlük tutukluluğun ardından serbest bırakıldı. Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu'ndan sonra bugün de Ahmet Nesin serbest bırakıldı.

Tahliye kararı sonrasında eş yayın yönetmenlerinden tutuklu hiç kimse kalmadı!

Fransa'daki PKK'lılar desteğe geldi

Fransa'dan gelen Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) heyeti, 24 Haziran'da RSF Türkiye temsilcisi Erol Öderoğlu'nun tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi önüne giderek açıklama yapmıştı.

RSF Geel Sekreteri Christophe Deloire, Önderoğlu ile birlikte tutuklu tüm gazetecilerin 'derhal serbest bırakılmasını' istemişti.