Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Hüseyin Macit <br>YUSUF

Hüseyin Macit
YUSUF

PKK'nın yeni hedefi KKTC mi?

Terör çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi; Türkiye bir kez daha başkentinden, Ankara'dan kahpece vuruldu. Masum insanlarımızı, sivilleri hedef alan bu eylemi lanetliyorum. Yıllardır süren ve Türkiye'nin varlığını, bütünlüğünü ve birliğini hedef alan terörün arkasında emperyalist güçlerin var olduğu artık idrak edilmelidir. PKK'ya, YPG'ye, PYD'ye, IŞİD'e, hangi terör örgütü olursa olsun, bunlara yardım ve yataklık eden, para ve silah yardımı yapan ülkelere, terörist devletlere karşı artık gerekenler yapılmalıdır. Türkiye'yi bölüp parçalamak, zayıf düşürmek sonra da sömürgeci zihniyeti ile yönetmek isteyenlerin iştahı kursaklarında kalacaktır. Büyük Türk Milleti her zamankinden daha uyanık olmalıdır. Bu kötü günleri birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde aşabilme yeteneğini gösterebilmeliyiz. Durum Çanakkale'den, Dumlupınar'dan, İnönü'den farklı değildir. Ülkemiz ateşler içerisindedir ve hedef binbir meşakkatle kurduğumuz, yüce Atatürk'ün bize emaneti Türkiye Cumhuriyeti'dir.

***

Ankara'da patlayan ve yüreğimizi derinden yaralayan menfur saldırı öncesinde geçtiğimiz hafta KKTC'nin adı, bir kez daha PKK terörü ile anılmıştır.

Çeşitli kaynaklar, Türkiye'de iyice köşeye sıkışan terör örgütü PKK'nın dağ ve şehir kadrosunun, KKTC'de yapılanma çalışması başlattığı uyarısını yaptılar. İstanbul'da Bayrampaşa'da polise düzenledikleri saldırı sonrasında ölü ele geçirilen DHKP-C'li terörist Berna Yılmaz'ın, KKTC'de doğup büyümüş olması üzerine dikkatler KKTC'ye çevrildi, güvenlik birimleri alarma geçti. Ada'yı karıştırmak isteyen PKK'nın farklı yapılanmalar içinde KKTC'de eylemler planladığı bildirildi.

PKK'nın Kıbrıs'taki yapılanması yeni değildir. PKK lideri Apo'nun Yunanistan ve Güney Kıbrıs yönetimleri ile çarpık ilişkiler içerisinde olduğu çok iyi bilinmektedir. Apo yakalandığında üzerinde Lazaros Mavros adına düzenlenmiş Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu vardı. Güney Kıbrıs ve Yunanistan'ın 70'li yıllardan beri, ASALA ve PKK terörüne destek verdiği bilinmektedir. Yunanistan'daki kamplarda PKK teröristlerinin eğitildiği ortaya çıkmıştır. Yunan ve Kıbrıs Rum hükümet temsilcilerinin, bakan düzeyinde Apo ile görüşmeler yaptıkları, Türkiye'ye karşı iş birliği içerisinde oldukları gizli değildir. ASALA daha sonra da PKK, 1974 Mutlu Barış Harekatı ertesinde Kıbrıs'ta köklerini salmıştır. Rum Yönetimi ve Yunanistan, Türkiye'ye karşı her türlü terör odağını desteklemiş ve yataklık yapmıştır. PKK'nın Kıbrıs'taki organizasyonu 'Kürdistan'la Dayanışma Komitesi'nin(KDK) başında uyuşturucu baronu Theofilos Georgiadis vardı. 1990'da faaliyete geçen Kürdistan Ulusal Kurtuluş Cephesi (ERNK) ve Kürt Demokratik Halk Birliği (YDK) Lefkoşa'nın güney tarafında faaliyetlerini sürdürmektedir.

***

Kürt teröristler, yıllarca Trodos dağlarında kurulan kamplarda eğitilerek Türkiye'de eylem yapmaları için hazırlanmıştır. Trodos, Maşera ve Stavrovoru'da kurulan terör kamplarının faaliyette olduğu, Rum subayların teröristleri eğittiği, PKK'nın 1000 militanının GKRY'den maaş aldığı bilinmektedir.

Güney Kıbrıs'ın PKK terörünün desteklenmesi için birçok yasa dışılığa göz yumduğu ortaya çıkmıştır. Uyuşturucu paraları Güney Kıbrıs üzerinden aklanmıştır. Silah alımları Güney Kıbrıs üzerinden yapılmıştır. Son yıllarda İsrail, Rusya ve daha önce de Fransa ile başlatılan savunma iş birlikleri çerçevesinde PKK'ya silah sağlanmıştır. Adaya gelen silahlar, buradan Suriye üzerinden PKK'ya ulaştırılmıştır.

Geçtiğimiz yıllarda PKK'nın Beşparmak Dağlarında eğitim yaptırdığı ve yapılandığı iddiaları ülke gündemine oturmuştu. KKTC'ye sokulan kaçak sigara çetesinin arkasında PKK'nın olduğu ortaya çıkmış, sorumlular sınır dışı edilmişti. PKK'nın uzunca bir süredir üniversite öğrencilerini kullanarak eylem planladığı ve KKTC'de huzursuzluğa sebep olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Geçmişte çeşitli yürüyüşlere katılarak, Apo ve PKK terörü lehinde gösteriler yapan öğrencilerin okullarıyla ilişkileri kesilmiş ve sınır dışı edilmişlerdir. PKK'nın KKTC üniversitelerinde okuyan Kürt öğrenciler üzerinde örgütlenme çabasının sürdürüldüğü, Kürt kökenli öğrencilere örgüt propagandası karşılığında burs sağlandığı ve üniversite yönetimlerine baskı yapıldığı gelen haberler arasındadır. KKTC'deki beyaz kadın ve esrar ticaretinin arkasında da PKK vardır.

Yazarın Diğer Yazıları