PKK'nın yeni hedefi Nusaybin

PKK'nın yeni hedefi Nusaybin
Cizre, Sur ve İdil'den sonra operasyon sinyali verilen Nusaybin'de PKK'lı teröristlerin baskı uyguladığı vatandaşlar mağdur oldu.

Hükümetin hendek ve barikat kurulan her yere operasyon yapılacağını ilan etmesinden sonra, Nusaybin'de yasak ilan edilip operasyon düzenleneceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Sokağa çıkma yasağının 6 kez uygulandığı Nusaybin İlçesi'nde, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın birkaç gün önce yaptığı açıklamadaki, "Cizre'de sona gelmek üzereyiz, Sur'da ise biraz daha devam ediyor. İdil dışında Nusaybin var, bir takım yerlerde böyle barikat, çukurlar var ve bunlar kaldırılacak" sözleri yeniden sokağa çıkma yasağı konulacağı şeklinde değerlendirildi.

PKK'LILAR VATANDAŞI GÖÇE ZORLUYOR

Terör örgütü PKK'nın şehirlerde uygulamak istediği kaos planı bir bir çöktü. Terör örgütü, şimdi elinde kalan birkaç ilçeyi harekete geçirmek için düğmeye bastı.

PKK'lı militanlar bu kapsamda Mardin'in Nusaybin ilçesinde, belediye yardımıyla birçok mahalleye hendekler kazdı. Halktan hiçbir şekilde karşılık görmeyen PKK'lılar vatandaşı göçe zorluyor.

Başlatılacak olası operasyon öncesi, özellikle PKK'lıların hendek kazıp barikat kurduğu mahallelerden her gün yaklaşık 100 ailenin ayrıldığı belirtildi.

tunel-kazdi.jpg

 

124591.jpg