PKK/YPG destekçisi ABD bu fotoğraflara iyi baksın!..

ABD'den tam destek alan bölücü terör örgütü PKK/YPG'ye karşı kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Suriye sınırında aldığı tüm tedbirleri ve kesin kararlılığını dün, gazetemiz YENİÇAĞ, "TSK, KIMILDAYANI ANINDA VURACAK" manşetiyle duyurmuştu.

Tüm dünyanın bilmesi ve duyması gereken çok önemli bir gelişme daha var. Oraya geçmeden önce bir hususun altını çizelim. Bu köşeden, Fırat Kalkanı Harekâtı sırasında, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile yaşanan aksaklıkları ve sıkıntıları sık sık dile getirdik. Eleştirilerde bulunduk. TSK, sahada yaşanan tecrübeler ışığında ÖSO'nun eğitimini daha da geliştirdi. ABD'nin son dönemde terör örgütü PKK/YPG'ye verdiği desteğe karşı TSK'nın ÖSO'ya verdiği eğitimin mükemmel seviyeye ulaştığını söyleyebiliriz.

Türk Silahlı Kuvvetleri 'Fırat Kalkanı Harekâtı'nın ilk safhasını tamamladıktan sonra 29 Mart 2017'den itibaren Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarını yoğun bir program kapsamında askeri eğitime aldı.

Bölgedeki askeri kaynaklardan ulaştığımız bilgi ve fotoğrafla yenilenmiş ÖSO konseptini anlatmaya çalışacağım;

Türk sınırına yakın bölgelerde yeni eğitim kampları kuran ÖSO grupları, TSK'nın denetiminde, hem kıdemli mensuplarına hem de son dönemde katılan çok sayıdaki yeni mensuplarına eğitim veriyor. Kamplarda çeşitli silahların kullanımı öğretiliyor, ayrıca yoğun fiziksel eğitim de veriliyor. Eğitimlerin çoğu bölgedeki arazi şartları göz önüne alınarak bire bir operasyon icra edilen arazilere benzer bölgelerde icra ediliyor.

Bölgedeki askeri kaynaklar, "ÖSO mensupları daha önce de eğitim kamplarına alınmıştı ancak yeni kurulan kamplarda TSK Özel Kuvvetlerine mensup personel tarafından kendilerine daha örgütlü bir eğitim veriliyor. TSK'nın Suriye'deki harekâtını bitirmesi üzerine, ÖSO yetkilileri kalabalık savaşçı gruplarının eğitimine artık daha fazla zaman ayırabiliyor" diyor.

 Ayrıca ÖSO mensuplarında önceki çatışmalarda görülen zafiyet ve eksikliklerin giderilmesi yönünde de verilen eğitimler sonucunda önemli gelişmeler kaydediliyor. Bölgede görüştüğümüz askeri yetkililer, "Artık sahada eski ÖSO yok, yeni bir ÖSO doğuyor. Eğitime alınan bu ÖSO mensupları ilerde yapılacak muhtemel operasyonlarda farkını gösterecek" tespitinde bulunuyor.

Askeri yetkililerin değerlendirmesi: "Eğitim kamplarında birebir muharebeyi, havan, roketatar, orta ve hafif makinalı silahlar gibi her türlü silahı kullanmayı öğrenen ÖSO mensuplarının bir yıl öncesine göre eğitim seviyelerinde büyük bir ilerleme kaydetmeleri ilerde alacakları görevlerde mutlak başarıyı getirecektir."

Dilerim, bu mesaj, PKK/YPG terör örgütünü destekleyen ve de donatan şer odakları tarafından iyi anlaşılmıştır. Anlamayan, kahraman Mehmetçikten yine fena sopa yiyecek. Demedi denmesin!..

Yazarın Diğer Yazıları