PKK/YPG'ye harp akademisi de kurdular!..

Biz, bayram tatilindeyken...

Meydan mitinglerinde adam sayarken...

Kıraathane, kek muhabbeti yaparken...

Doğruya değil de "ne dedi"ye bakarken...

Liderler laf cambazlığı yaparken...

Olanın değil de algının peşine düşmüşken...

Hâlâ 24 Haziran baskın seçiminin neden tedavüle sokulduğunu anlayamamışken... Belki de anlamak için pek de çaba sarf etmezken...

Kahpeler ve onun destekçisi koalisyon güçleri boş durmuyordu... Böyle giderse  çok yakın vakitte kaçınılmaz acı sonuçlarıyla karşı karşıya kalacağımız, çok büyük bedeller ödemek zorunda bırakılacağımız şer planlarının kilometre taşlarını ustaca döşüyorlardı!..

"Ama biz de Kandil'e operasyon yapıyoruz" tepkisiyle karşı karşıya kalacağımı bilerek yine kılı kırk yararak bu satırları kaleme alıyorum. Kandil'in bu şerefsiz kahpe sürüsüne mezar edilmesi için yıllardır mücadele eden ve bu iktidar tarafından sırf bu yüzden de mahkeme kapılarında süründürülen bir fikir adamı olarak hâlâ aynı o noktadayım. Ancak o gerçekler yok mu o gerçekler?.. Hani biz "çözüm süreci ihanettir" diye haykırdığımızda "kan emiciler, kandan beslenenler" diye hakaretlere uğruyorduk ya!.. Yine benzer bir durumla karşılaşacağımızı bilsek de gerçekleri avaz avaz anlatmaya devam edeceğiz!..

Bayramda neler oldu biliyor musunuz?...

1- Suriye'nin Haseke kentine 30 Fransız helikopteri ve çok sayıda koalisyon gücü askeri girdi.

2- Haseke'nin Derik ilçesinde bir askeri akademi kuruldu ve koalisyon güçlerinden çok deneyimli eğitmenler, profesyonel PKK/YPG'li personel eğitmek için burada görevlendirildi.

3- Bayram sürecinde 200 silah yüklü TIR Rakka'ya geçirildi. Burada Irak'lı 100 civarında Şii milisin öldürüldüğü ve Irak Suriye sınırında PKK/YPG'ye geçmeyen sadece 6 kilometre sınır hattının kaldığı bildiriliyor.

4- PKK/YPG, Afrin'i rejimin bilgisi dahilinde kuşatıyor

5- Ankara'nın derin kulislerinde El Bab, Afrin ve İdlip'ten önemli miktarda ÖSO'cunun Kandil'e çekileceği ancak ÖSO'cuların buna pek de istekli olmadığı konuşuluyor.

6- İran'ın Kandil'e yakın kendi sınırında çok sayıda kalekol kurduğu bildiriliyor. İran savunmaya hazırlanıyor.

7- ABD'nin Erbil'de hazırlıklarına dikkat çekiliyor. "Uzay mekiği bile iner" denilen Erbil havalimanındaki hazırlıklar, "ABD-İsrail, İran'a saldırıyı Kuzey Irak'tan mı yapacak" yorumlarına sebep oluyor.

Şimdi bu bilgiler ışığında birkaç kritik soruyu da gündeme getirelim:

* Türkiye Kandil'de bayrağı diktiği anda El Bab'ta operasyon mu başlayacak?. Türk askerine yaptıkları kalleşlikler hâlâ hafızalardan silinmeyen ÖSO'cular ilk önce şiddetle birbirine girip sonra PKK/YPG'ye müdahale mi ettirilecek?..

* Rakka,"Sünnistan"ın merkezi olacak, ona hazırlık için mi silah dolusu TIR'lar gönderiliyor?.. Rakka'ya Mısır mı yerleştirilecek?..

* "Kandil operasyonu"na ses etmeyen ABD "kim nereye nasıl yerleşecek"e son noktayı koydu mu?..

* ABD, PKK/YPG'nin üstün nitelikte bir ordu oluşturmasını neden istiyor?

* Selahattin Demirtaş, hapiste neden kahramanlaştırılıyor?..

* Seçimden sonra af çıkarsa kapsamı ne olacak?..

* Bize Kandil'de havucun ucu gösterilirken, Suriye'de Kürdistan için engel kaldı mı?..

* Seçimden sonra İran ile ilişkilerimizin nasıl seyredeceğini kestirebilen var mı?..

Ne kadar manidar değil mi?.. Biz, askeri okullarımızın kapısına kilit vururken, adamlar Suriye'de terör örgütünü düzenli orduya geçirip üstüne bir de harp okulu kurdular!.. Hem de akademi seviyesinde...

Ancak bu sefer bir şeyi şansa bırakmadılar. Irak işgali başladıktan sonra askerimizin kafasına çuval geçirmişlerdi. Bu sefer tedbiri önden aldılar. 15 Temmuz'da askerimizin başına bir çuval daha geçirdiler. Şartlar, organizasyonlar ve de hazırlıklar bana, 2002'nin hemen öncesini hatırlatıyor. Ne dersiniz?.. Bugünlerde Süleymaniye'de neler olduğundan haberi olan var mı?.. Adamlar, rastlantılara göre hareket etmiyorlar... Ya biz?. İnce İnce Yasemince!.. Temel reisin masallarıyla birlikte... Böyle giderse, Türkiye için bay bay vakti!..

Yazarın Diğer Yazıları