Polis devleti yasa tasarısı

Polis devleti yasa tasarısı
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, “13 yılın sonunda hükümetin gelmiş olduğu nokta, Türkiye’de polis devletini kurmaktır” dedi.

CHP’li Hamzaçebi: AKP, polis devleti kurmak istiyor

Aydın’ın Didim ilçesinde partisinin dayanışma yemeğine katılan Hamzaçebi konuşmasında, İç Güvenlik Paketi’ni, “polis devleti yasa tasarısı” olarak tanımladı. Hamzaçebi şöyle konuştu: “Bu yasa güvenlikle ilgili değildir. Polise gözaltı yetkisi veren, mahkeme kararı olmaksızın üst baş arama, ‘elbiseni çıkar, arabanı aç’ diye arama yetkisi veren, dinlemelerde süreyi uzatan, dinlemelerde hangi davanın hangi mahkemece bakılacağının hükümet tarafından belirlenmesini öngören bir yasadır. Hükümet, meydanlardan korkuyor. Tek adam yönetimini Türkiye’ye getirmek isterken meydanların tekrar dolmasından korkuyorlar.”

Meclis’te yoğun mesai
Öte yandan, Meclis bu hafta da yoğun bir mesaiyle çalışacak. Bugün MHP’nin İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında verdiği gensoru önergesinin ön görüşmeleri yapılacak. Ayrıca İç Güvenlik Paketi’nin görüşmelerine devam edilecek. TBMM Dışişleri Komisyonu ise yarın bazı uluslararası sözleşmeleri görüşecek. Bu arada Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yarın yurt dışına yapacağı gezi nedeniyle AKP grup toplantısı bugün yapılacak. CHP, MHP ve HDP toplantıları ise yarın yapılacak.