Polis eşinin sır ölümünde yeni gelişme

Polis eşinin sır ölümünde yeni gelişme
Bolu’da, D-100 Karayolu’nda seyir halindeki kamyonetten atıldığı iddia edilen 44 yaşındaki Sevim Karanlık’ın, kamyon çarpması sonucu öldüğü ortaya çıktı. Karanlık’ın, Bolu’ya neden ve nasıl geldiğini, gece yol kenarında ne işi olduğunu ise araştırıyor.

Olay, Cumartesi akşamı saat 22.30 sıralarında D-100 Karayolu’nun Yeniçağa İlçesi’ne 3 kilometre uzaklıkta meydana geldi. Yol kenarında kadın cesedi gören bir sürücü, Jandarmayı arayarak kadının Ankara yönüne giden beyaz bir kamyonetten atıldığını iddia etti. Gelen jandarmanın yaptığı incelemede cesedin, Burdur’da yaşayan polis eşi Sevim Karanlık’a ait olduğu belirlendi. Başını yol kenarındaki bariyerlere çarpıp savrulduğu saptanan Sevim Karanlık’ın çantası ve bazı eşyaları da bariyerlerin arka tarafında bulundu.

Görgü tanığı sürücünün ifadesi doğrultusunda ilk anda olayın cinayet olabileceğini düşünen jandarma, olay yerinde bulduğu bir kamyonun ön far muhafaza telinden yola çıkarak kaza ihtimalini de değerlendirdi. Çaydurt Jandarma Karakolu ekipleri, D-100 Karayolu’nu kullanarak Ankara yönüne giden tüm kamyonların kamera kayıtlarını tek tek inceledi. Ankara’nın Kazan İlçesi’ndeki bir kamera kaydında sağ ön tarafının hasarlı ve far muhafaza teli olmadığı görülen 46 LH 540 plakalı kamyonun sürücüsü 26 yaşındaki Tahsin Başoğlu’nun ailesine ulaşıldı.Kahramanmaraş’ta olduğu öğrenilen Tahsin Başoğlu, babası ile Bolu’ya gelerek jandarmaya teslim oldu. Tahsin Başoğlu, ifadesinde köpeğe çarptığını düşünüp durmadan yola devam ettiğini ileri sürdü.

Öte yandan Burdur Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’nde görevli H.H.K., Bolu’ya gelerek otopsi işlemleri tamamlanan eşinin cenazesini teslim aldı. Sevim Karanlık’ın, Burdur’dan 4 günlüğüneKocaeli’deki akrabalarının yanına gittiği, olayın olduğu gün ise akrabaları tarafından saat 17.00’de terminalden İstanbul’a gidecek otobüse bindirildiği öğrenildi. Sevim Karanlık’ın, eşine İstanbul ve daha sonra Ankara’daki yakınlarını da ziyaret ettikten sonra Burdur’a döneceğini söylediği öğrenildi. Sevim Karanlık’ın, İstanbul otobüsüne binmesine rağmen Bolu’ya neden ve nasıl geldiği, gece vakti hiçbir yerleşim yeri bulunmayan D-100 Karayolu’nda ne işi olduğu belirlenemedi. Jandarma, Sevim Karanlık’ın sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta arkadaşları arasında yer alan Bolulu biri kadın, biri erkek 2 kişiyi bulmak için çalışma başlattı.

Sevim Karanlık’ın, Facebook hesabında Nisan ve Mayıs aylarında iki defa, ’Bu profilin sahibi öldü’ yazısını paylaşması, arkadaşlarının da ’Yine mi, ne oldu?’ şeklinde yorumlar yapması da dikkat çekti. Jandarma, olayın cinayet mi, kaza mı, yoksa intihar mı olduğunu araştırıyor.