Polis servisine bomba: 5 yaralı

Polis servisine bomba: 5 yaralı
Şırnak’ın İdil ilçesinde teröristlerin İdil-Cizre kara yoluna döşediği patlayıcının, Şerafettin Elçi Havalimanı’nda görevli polisleri taşıyan zırhlı servis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucunda 5 kişi yaralandı

Terör günlüğü

İdil Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Yol kısa süre trafiğe kapatıldı.

Komando taburuna roketatarlı saldırı
Bir grup PKK’lı terörist Van’ın Vali Mithatbey Mahallesi’ndeki İl Jandarma Komutanlığı Komando Taburu’na roketatar ve el yapımı patlayıcıyla saldırdı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine teröristler karanlıktan faydalanarak kaçtı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

Bölücülerden karakola taciz ateşi
Kars’ta merkeze bağlı Kümbetli köyü Jandarma Karakolu civarına gelen bir grup terör örgütü mensubu, uzun namlulu silahlarla taciz ateşinde bulundu. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine teröristler karanlıktan faydalanarak bölgeden uzaklaştı. Teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Hainler yine yol kesip araç yaktı
Yaşlıçay-Ağrı karayolunun Balıksu köyü mevkisinde önceki gece geç saatlerde yol kesen terör örgütü PKK mensupları bir kamyoneti durdurdu. Araçtan indirdikleri sürücüyü bir süre alıkoyan teröristler, kamyoneti benzin dökerek yaktı. Olayın ardından teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Gözaltına alınan PKK’lı tutuklandı
Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Bahçelievler ve Barış mahallerinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda İrfan C. ve S.E. gözaltına alındı. Emniyetteki ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden İrfan C. tutuklandı, diğer şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan Pervari ilçesine 4 kilometre uzaklıktaki beton santralini basan bir grup terörist, üretimde kullanılan makineleri ateşe verdi.