Polis şiddetine protesto

Polis şiddetine protesto
Protestocular, son aylarda polis şiddeti nedeniyle ölen kişilerin adlarının yazılı olduğu pankartlar taşıdılar. En az 70 kentte eş zamanlı olarak yapılan gösterilerde polis şiddeti kınandı.

70 kentte yapıldı
ABD genelinde 70’in üzerinde şehirde yapılan protestolarla ABD polisinin siyahilere ve Latinlere yönelik şiddeti protesto edildi. “Stop Mass Incarceration Network”  tarafından Ulusal Protesto Günü kapsamında farklı kentlerde düzenlenen protestoların Los Angeles ayağında, yüzlerce kişi, panklartlar taşıyarak polis aleyhinde sloganlar attı. Yürüyüş Polis Merkezi önünde son buldu.

Dayanışma vurgusu
New York’taki Union Meydanı’nda başlayan gösteri ise kentin ünlü Times Meydanı’na doğru sloganlar ve pankartlar eşliğinde yapılan yürüyüşle olaysız sona erdi. “Adalet yoksa, huzur da yok” ve “Katil polisleri tutuklayın” sloganlarının atıldığı gösteride, Missouri eyaletine bağlı Ferguson kentinde ağustos ayında siyahi bir gencin polis tarafından vurularak öldürülmesini protesto edenlerle dayanışma vurgusu yapıldı. Protestocuları polisin koruması dikkat çekti.