Polonya Başbakanından darbe girişimi sonrasında Ruslar hakkında şoke eden açıklama

Polonya Başbakanından darbe girişimi sonrasında Ruslar hakkında şoke eden açıklama
Polonya Başbakanı Morawiecki, paralı asker grubu Wagner'in sulh ile sonuçlanan darbe girişimi sonrasında konuştu.

Başbakan Morawiecki, Polonya'nın kuzeydoğusundaki Bialystok'ta, Kara Kuvvetlerine bağlı 18. Keşif Alayını ziyaret etti. Ziyarette konuşan Morawiecki, Rusya'da Wagner'in yönetime isyanının ardından NATO ve Avrupa Birliği (AB) müttefikleriyle çok sayıda görüşme yaptığını aktardı.

Rusya'da Yevgeniy Prigojin'in kurucusu olduğu paralı asker grubu Wagner'in, yönetime isyanıyla başlayan olaylara değinen Morawiecki, "Son yaşananlar, Rus yetkililerin öngörülemez olduğunu gösterdi." dedi.

"POLONYA GİDEREK DAHA GÜVENLİ OLUYOR"

Mateusz Morawiecki, söz konusu görüşmelerde, durumun izlenmesi ve iletişim gibi konularda, her şeyin olması gerektiği gibi işlediğini vurguladı.

Polonya ordusunun sürekli güçlendirildiğinin altını çizen Morawiecki, "Polonya giderek daha fazla güvenli oluyor ve 'dünya tarihindeki en güçlü askeri ittifaka' üyeyiz." ifadesini kullandı.

Morawiecki, Rusya'da Yevgeniy Prigojin'in kurucusu olduğu paralı asker grubu Wagner'in, yönetime isyanıyla başlayan olaylara değinerek, "Son yaşananlar, Rus yetkililerin öngörülemez olduğunu gösterdi." değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler