Dünyanın içine ettiniz. Ukrayna hem NATO'nun hem de Rusya'nın yayılmacılığının kurbanı oldu. Tampon ülke ol, savaş bitsin kardeşim

Dünyanın içine ettiniz. Ukrayna hem NATO'nun hem de Rusya'nın yayılmacılığının kurbanı oldu. Tampon ülke ol, savaş bitsin kardeşim
Daha önce kaçtığı iddialarına video ile yanıt vererek yalanlayan Zelensky'nin bu kez de Polonya'ya kaçtığı iddia edilmişti Ukrayna tarafından videolu yanıt geldi.

Ukrayna''da Rus askeri birlikleri tarafından başlatılan harekatın 10''uncu gününde sıcak çatışmalar yaşanmaya devam ediyor.

Daha önce Çernobil Nükleer Santrali''ni ele geçirerek başkent Kiev''e de yaklaşan Rus ordusu, ülkedeki kontrolünü artırıyor.

Son olarak Zaporijya Nükleer Santrali''nin de ele geçirilmesiyle Ukraynalıların ülkeyi terk etme çabaları hızlandı.

Son olarak Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, "Yeni saldırıların ve kayıpların kaçınılmaz olduğunu bilen NATO, bilinçli bir kararla Ukrayna''nın hava sahasını kapatmama kararı aldı. Bugünden itibaren ölenlerin hepsi sizin yüzünüzden ölecek!" dedi.

POLONYA''YA GİTTİ İDDİASI

Savaşın ilk gününden bu yana halkla birlikte savaşarak Ukrayna''nın direnişine destek veren Devlet Başkanı Volodimir Zelensky''nin kaçtığına dair söylentiler, ara ara gündeme getiriliyor.

Kaçtığı iddialarına her seferinde videolu yanıt veren Zelensky''nin bu kez de Polonya''ya gittiği iddia edildi.

"ZELENSKY KİEV''DE"

Ukrayna tarafı ise bu iddiayı yalanladı.

Ukrayna yetkilileri, Devlet Başkanı Volodimir Zelensky''nin Kiev''de olduğunu açıkladı ve bir video paylaştı.

İlgili Haberler