Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Serap BESİMOĞLU

Serap BESİMOĞLU

Popüler Bilim Ödülleri sahiplerini buldu

Bilim ve teknolojinin insanlığın hizmetine sunulması yolundaki çalışmalara destek veren Popüler Bilim 15 yıldan bu yana okuyucusuyla buluşuyor.

Önemli bilimsel olayları gelişmeleri, değişmeleri ve yenilikleri yerli ve yabancı uzmanların kaleminden okuyucusuna sunma gayretinde olan Popüler Bilim Dergisi bu yıl ikincisi düzenlenen  “Popüler Bilim Ödülleri” ni birçok alanda bilimsel çalışmalar yapmakta olan bilim insanlarına görkemli bir törenle sundu.

22 Mart Cumartesi günü Ankara Ticaret Odası Salonu’nda yapılan törene bilim, siyaset, sanat ve iş dünyasından seçkin bir davetli topluluğu katıldı. Tören, Popüler Bilim Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hulki Cevizoğlu’nun konuşmasıyla başladı. Bilimin önemine değinen Cevizoğlu, ulu önderimizin bilim adına söylediği çok önemli bir sözü bir kez daha hatırlattı. “Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici bilimdir, fendir”  dedi. Cevizoğlu;  “Arzumuz Bilim ve fende ileri gidebilmektir. 15 yıldır Popüler Bilim Dergisi çalışmalarıyla bilime hizmet veriyor. Özellikle de dergilerimizin büyük bir kısmını Anadolu’da kütüphane kuran okullara hediye ediyoruz. Birçok alanda yapılan bilimsel çalışmaların, Anadolu’yada bu anlamda ulaşmasını, okuyucuyla buluşmasını sağlamaya çalışıyoruz” dedi. Cevizoğlu ödüllerle ilgili olarak  “Amacımız bu ödüllerin bilim dünyası için özendirici ve teşvik edici olması ve bilime hizmetin herkesçe takdir edilmesi. Dergicilikte eskiyiz ama ödüllerde yeniyiz, bu vesile ile de 2. yılımızı kutluyoruz” dedi.

Bilime evrensel düzeyde sağladıkları katkılarla Popüler Bilim Dergisi ödülüne layık görülen bilim insanlarının da kısa konuşmalarıyla renklenen törende ödül dağılımı ise şöyle gerçekleşti.
Temel Bilimler Dalındaki Bilim Ödülleri
-Prof Dr. Mahinur AKKAYA (ODTÜ Kimya)
-Prof Dr. Ali ÜLGER (Sabancı Üniversitesi; Matematik) Mühendislik Bilimleri Dalındaki Bilim Ödülü
-Prof Dr. İ.Tayfun UZBAY (Gülhane Askeri Tıp Akademisi Tıbbi Farmakoloji ABD. Psikofarmokoloji Araştırma Ünitesi
-Prof Dr. Halis ŞİMŞEK (Hacettepe Üniversitesi, Tıp Fakültesi Gastroenteroloji)
Teşvik Ödülleri
Temel Bilimler
- Doç. Dr. Handan YAVUZ (Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi, Kimya Bölümü,
- Prof Dr. Mustafa DEMİRCİ (Akdeniz Üniversitesi, matematik.)
Mühendislik Bilimleri
- Prof Dr. Sadık KARA (Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Elektrik/ Elektronik Böl.)
-Yrd. Doç Dr. H.Volkan DEMİR (Bilkent Üniversitesi) Sağlık Bilimleri.
-Prof. Dr. Alper B. İSKİT (Hacettepe Üniversitesi Tıp. Fakültesi, Farmakoloji ABD.)
-Prof. Dr. Ahmet AYAR. (Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji ABD.)
-Güzel Sanatlar
-Doç. Namık Kemal SARIKAVAK (Hacettepe Üniversitesi, Grafik Tasarım.)
Özel Kamu Kurum ve Kuruluşları için verilen Bilim Ödülleri ise.
Akdeniz Üniversitesi, ODTÜ, Arçelik, ATO ve TOBB’a verildi.
Dünya Popüler Bilim Ödülüne ise Amerika’daki başarılı çalışmaları nedeniyle, Dr. Fatih Porikli (Stanford Üniv.) ve Onur Özel Ödülü ise 1919 doğumlu Öntürk Tarihi Araştırmacısı Kazım MİRŞAN adına temsilcilerine verildi...
Böylesi özel projelerle, başarılı çalışmalara imza atan Popüler Bilim Dergisi’nin öncülük ettiği bilimin her alanındaki, bilim insanlarını teşvik  eden böylesi seviyeli ve önemli  “Popüler Bilim Ödülleri”  gibi organizasyonları gerçekleştirdiği için Genel Yayın Yönetmeni Hulki Cevizoğlu ve tüm ekibinin ellerine Sağlık diyorum. Daha büyük projelerde görüşmek üzere.

Yazarın Diğer Yazıları