‘Postal öpücü’ dediler önünde diz çöktüler!

‘Postal öpücü’ dediler önünde diz çöktüler!
Kandil muhafızı Kerkük işgalcisi Barzani, kendisini küçümseyen AKP ile iş ortağı oldu!Davutoğlu’nun ”Kak“ (Ağabey) dediği Barzani bugün bir petrol şeyhine dönüştü

‘Postal öpücü’ dediler önünde diz çöktüler!

Bir zamanlar adı anılmazdı
AKP, bir zamanlar küçümsediği Mesud Barzani karşısında tüm kırmızı çizgilerini unuttu. ABD’nin Irak işgaliyle koruma altına alıp kukla devlet kurdurduğu Barzani’nin ne Türkiye toprağında gözü olması ne Kandil’deki PKK’lıları himaye edip koruması ne de malum planlarla iç savaşa sürüklenen Irak’ta Türkmen kentlerine el koyması iktidarın peşmergeyle petrol ticaretini engelledi.  

İşlenmiş petrol ürünü istiyor
Barzani, Irak’ta IŞİD’in en büyük rafineri olan Beyci’yi ele geçirmesinin ardından işlenmiş petrol ürünleri için de kendisini AKP kongresinde ‘onur konuğu’ yapan ve kırmızı halıyla karşılayan ortağına yöneldi. Türkiye’ye daha fazla petrol ihracatı öneren Barzani yönetimi, karşılığında akaryakıt, motorin gibi ürünler istedi. Barzani’ye ‘şimdilik acil ihtiyaçlarının karşılanacağı’ sözü verildi.

Babasının izinden ilerliyor!
AKP’nin iş ortağı Barzani, Türkiye’den toprak isteyeceğini 1966 yılında ilan eden babasının yolunda yürüyor. Temmuz 2010’da Mısır televizyonuna konuşan Mesud Barzani; Irak, Suriye, İran ve Türkiye’den alınacak topraklarda “Bağımsız Kürdistan” kuracağını ilan etmekten çekinmemiş ve şöyle demişti: Türkler, Farslar ve Arap ulusu gibi Kürtler de devlete sahip olmalı! 

Postal öpücüler
İktidarlarının ilk yıllarında, Irak’ın toprak bütünlüğünü savunan ve Irak’ın kuzeyindeki Kürdistan’a asla izin vermeyeceklerini söyleyen AKP’liler, 2008’de ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’ın Ankara’ya getirdiği “Kürdistan tebligatı” nın ardından ağız değiştirmişti. Bugün Kürdistan’ı resmen tanıma aşamasına gelen AKP’lilerin, tebligattan önce söyledikleri sözler şöyleydi:
Abdullah Gül (Cumhurbaşkanı- 2007): (Barzani’nin “Türkiye operasyon yaparsa kendimizi savunma hakkımızı kullanırız” açıklaması üzerine) Bana bu tür kişilerle ilgili sorular sormayın. Benim muhataplarım bellidir. Tanımayız.
Tayyip Erdoğan (Başbakan- 2007): Barzani muhatabımız olamaz. Kendisi terör örgütüne yataklık yapar durumda. Bana o kişiyi sormayın.
Cemil Çiçek (Hükümet Sözcüsü- 2006): Terörle ilgili şu ülkenin yöneticisi, filanca aşiret şeyhi, dünün postal öpücüleri şöyle demiş, böyle demiş... Şu anki terör algılamamızda bir değişikliğe neden olmaz.