“Poyrazköy”de tüm sanıklar beraat etti!

“Poyrazköy”de tüm sanıklar beraat etti!
“Kafes Eylem Planı”, “Amirallere Suikast”, “Gölcük’te ele geçirilen belgeler” ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Çağdaş Eğitim Vakfı yöneticileri hakkındaki iddiaları içeren “Poyrazköy’de ele geçirilen mühimmat” davasında 83 sanık beraat etti. Sahte delil üretenler için suç duyurusu da yapılacak.

Poyrazköy davasında tüm sanıklara beraat

“Kafes Eylem Planı”, “Amirallere Suikast”, “Gölcük’te ele geçirilen belgeler” ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Çağdaş Eğitim Vakfı yöneticileri hakkındaki iddiaları içeren “Poyrazköy’de ele geçirilen mühimmat” davasında 83 sanık beraat etti. Sahte delil üretenler için suç duyurusu da yapılacak.

“Kafes eylem planı”, “Amirallere suikast”, “Gölcük’te ele geçirilen belgeler” ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri hakkındaki iddialara ilişkin dosyaların birleştiği, 83 tutuksuz sanığın yargılandığı Poyrazköy Davası’nda mahkeme tüm sanıkların beraatine karar verdi. İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya emekli koramiraller Ahmet Feyyaz Öğütcü, Kadir Sağdıç, emekli Tuğamiral Deniz Cora, eski Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) Başkanı Gülseven Yaşer ve emekli Binbaşı Levent Bektaş’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda sanık katıldı. 

Son kez söz verildi
Dünkü 38’inci duruşmada mahkeme, farklı iddianamelerin birleşmesiyle yürütülen davada sanıklara patlayıcı madde bulundurmak, silah kanununa muhalefet, silahlı terör örgütü üyesi olmak, darbeye teşebbüs, suç işlemeye alenen tahrik ve hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek suçlarının yöneltildiğini hatırlattı. Yoğun ilginin olduğu duruşmada, mahkeme, sanık avukatlarına son kez söz verdi. Avukat Hüseyin Ersöz konuşmasında tüm sanıkların beraatini talep etti. Avukat Hüseyin Karataş ve Türkan Salamanca konuşma kayıtlarını kaydedenlere teşekkür ederek beraat talebinde bulundu. Söz alan avukatlar, savcının mütalaasına katıldıklarını belirtti. Avukat Kemal Yener Saraçoğlu, sanıkların uğradığı zararları ve tazminat haklarının bildirilmesini talep etti. Avukat Fuat Taşdemir ise iddianame aslında “Zulümname idi” dedi. Avukat Hazal Algan, 5 no’lu hard disk için de suç duyurusu talebinde bulundu. Avukat Burçin Hekimoğlu suç duyurusunun genişletilmesini talep etti. Avukat Celal Ülgen, üretilmiş delilleri yargılamada bilerek uzun süre kullandıklarını belirttiği hakimler Mehmet Karababa, Vedat Yılmaz Abdurrahmanoğlu, Mehmet Erdoğan ve Mehmet Hamzaçebi hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Ali’nin ruhu burada
Avukatların ardından sanıkların son sözlerine geçildi. Emekli SAT komandosu Engin Geldikaya son söz olarak “Suç işlemedik” dedi. Emekli Albay Ali Türkşen, konuşmasında “kumpas şehidi” olarak anılan Ali Tatar’ın adını andı. Ali Tatar’ın kardeşi Hürriyet Ünver ise “Ali’nin ruhu burada, bu salonda” diye haykırdı. Duruşma sonunda mahkeme tarihi kararını verdi ve birleştirilen davaları tek tek sayarak sanıkların tümünün suçsuz olduğuna hükmetti. Mahkeme ayrıca, soruşturma aşamasında hukuka aykırı delil topladığı, arama ve el koyma kararları verdiği, sahte delil ürettiği ileri sürülen kişiler hakkında da suç duyurusunda bulunulmasını karara bağladı. Kararını açıklayan mahkeme, hayatını kaybeden sanık Saadettin Doğan hakkındaki davanın da düşürülmesine hükmetti. Duruşmanın sonunda “Gençlik Marşı” söylendi ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atıldı.