Prandelli’nin yerine Hamza Hamzaoğlu

Prandelli’nin yerine Hamza Hamzaoğlu
İtalyan çalıştırıcı ile yollarını ayıran Galatasaray kararını verdi. Sarı-kırmızılılar, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in yardımcısı olan eski futbolcusu ile prensipte anlaştı. Teklifi kabul eden Hamzaoğlu, kurumundan izin alınmasını istedi. TFF de onay verip topu Terim’e attı

Süper Lig’de Trabzonspor hezimeti, Şampiyonlar Ligi’nde de üst üste gelen ağır yenilgilerin ardından Cesare Prandelli ile yollarını ayıran Galatasaray, yeni teknik direktörünü buldu. Sarı-kırmızılılar, halen milli takımlarda Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in yardımcılığını yapan eski futbolcuları Hamza Hamzaoğlu’nda karar kıldı. Başarılı teknik adamla görüşen Futbol Şube Sorumlusu Ali Dürüst Hamzaoğlu ile prensip anlaşmasına vardıklarını söyledi. 1991-1994 yılları arasında Galatasaray’da forma giyen Hamza Hamzaoğlu gelişmeleri doğruladı. Teklifin gurur verdiğini belirten genç teknik adam, “Galatasaray’ı çalıştırmak büyük onur. Onlara hayır diyemem. Ancak şu anda milli takımlarda görevliyim. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan onay alınması gerekir. İzin çıkarsa göreve başlarım” açıklaması yaptı.

Gözler İmparator’da
Gelişmeler üzerine Futbol Federasyonu (TFF) bir açıklama yaparak topu Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’e attı. TFF yöneticisi ve basın sözcüsü Prof. Dr. Mete Düren, yaptığı değerlendirmede, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in onay vermesi durumunda Hamza Hamzaoğlu için kolaylık sağlamaya hazır olduklarını belirterek şunları söyledi: “Hocamızla görüşeceğiz. Kendisi de onay verirse, TFF olarak Sayın Hamza  Hamzaoğlu’na gerekli kolaylığı sağlayacağız.”  Terim’in de evet demesi halinde Hamzaoğlu göreve başlayacak. Öte yandan önceki akşam yapılan toplantıda görevine son verilen İtalyan çalıştırıcı Cesare Prandelli ile dün gün boyu tazminatlar konusunda görüşme yapıldı. Edinilen bilgilere göre Prandelli’nin istifayı kabul etmediği ve sözleşme şartlarının yerine getirilmesini istediği öğrenildi. Bu arada Gaziantep maçında takımın başında Taffarel’in olacağı belirtildi.

Akhisar Belediye’yi Süper Lig’e taşıdı

Cimbom’un yeni teknik direktörü adayı Hamza Hamzaoğlu, 1991-1994 yılları arasında sarı kırmızılılarda forma giymişti. Aslan’da iki lig şampiyonluğu yaşayan Hamzaoğlu, futbolu bıraktıktan sonra başladığı teknik direktörlük görevinde de önemli başarılara imza attı. Genç teknik adam 2011/12 sezonunda Akhisar’ı Süper Lig’e taşıdı. Manisa ekibindeki ilk yılında 1.24, ikinci yılındaysa 1.29’luk puan ortalaması yakalayan Hamzaoğlu, geçtiğimiz sezon sonunda Fatih Terim’in yardımcılığınına getirilmişti.

Sneijder sözleri olay olmuştu

Galatasaray’ın başına geçmesi beklenen Hamza Hamzaoğlu, Dünya Kupası’nda Sneijder için yaptığı yorumlarla sarı kırmızılıları çıldırtmıştı. Şampiyonada TRT adına görev üstlenen ve Hollanda-Meksika maçını yorumlayan genç teknik adam, karşılaşma öncesi yaptığı yorumda Sneijder’in yerli futbolculardan 3-4 kat fazla para aldığını ve bu parayı hak edip etmediğinin sorgulaması gerektiğini belirtmişti. Ayrıca “Sneijder Galatasaray’da milli takımdaki kadar mücadele etmiyor ve sadece top ayağına geldiğinde oynuyor” ifadelerini kullanmış ve tepki almıştı.