Prens gitti, yerine halası gelecek

Prens gitti, yerine halası gelecek
İngiltere’de Prens Harry’nin kraliyet ailesindeki görevlerinden ayrılmasının ardından boşalan Kraliyet Deniz Piyadeleri Generalliği görevine halası Prenses Anne geçecek.

İngiltere’de Prens Harry'nin eşi Meghan Markle ile birlikte kraliyet görevlerini bırakıp Kanada'ya yerleşmesinin ardından saray yeni görevlendirmeler yapıyor. Prens Harry'nin ardından, boşalan Kraliyet Deniz Piyadeleri Generalliği görevine Kraliçe Elizabeth’in kızı Prenses Anne’in geçeceği ortaya çıktı.

Kraliyetten resmi açıklamanın yakın zamanda gelmesi beklenirken bu görev atamasıyla ilk kez Kraliyet Donanması’nda bir kadın “Büyükamiral” olacak. 69 yaşındaki Prenses Anne, doğumu sırasında, tahta geçmekte annesi Kraliçe Elizabeth ve ağabeyi Prens Charles'ı takiben 3. sırada yer alıyordu. Annesinin 1952 de tahta çıkmasından 1960'a kadar ise taht sıralamasında 2. sıradaydı. Erkek kardeşleri Andrew ve Edward ile yeğenlerinin doğumu sonrası zamanla taht sırası gerilere kaydı. Bugün Prenses Anne, tahtın 10. varisi.

Bugüne dek Birleşik Krallık ve ona bağlı sömürgelerdeki kısmi askeri güçlerin birçok biriminde fahri albay olarak görev yapan Prenses Anne, 2002 yılınde, iktidarda bulunmayan ilk kadın kraliyet üyesi olarak, annesinin özel ricası üzerine, anneannesi Kraliçe Elizabeth'in cenazesinde üniforma giydi. O zamandan beri her yıl Trooping the Colour  (askeri kortej) etkinliğine uniforma ile katılıyor.