Prens Selman'dan skandal Filistin açıklaması

Prens Selman'dan skandal Filistin açıklaması
ABD'de Yahudi cemaat liderleriyle görüşen Veliaht Prens Selman'ın, konuşmaları basına sızdırıldı. Selman'ın, ABD'de Yahudi cemaat liderleriyle yaptığı görüşmede, Filistin halkının direniş mücadelesine laf atıp İsrail'i övdü.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi hakkındaki çok konuşulacak iddialar İsrail medyasında yer aldı. İddialara göre Selman, ABD ziyareti sırasında Yahudi sivil toplum kuruluşlarının liderleriyle bir araya geldi.

Kapalı kapılar ardında gerçekleştirilen toplantının ana gündem maddelerinden biri de Filistin-İsrail ilişkileriydi. Veliaht Prens, İsrail’den Kanal 10 televizyonunun muhabirinin aktardığına göre Filistin hakkında çok konuşulacak ifadeler kullandı. Selman, Filistinlilerin “İsrail’İn şartlarını kabul ederek müzakere masasına oturmalarını” ya da “çenelerini kapatmaları” gerektiğini söyledi.

Kanal 10 muhabiri ayrıca kaynağına dayandırdığı detayda, Selman’ın sözlerinin salonda büyük şaşkınlıkla karşılandığını ve dinleyicilerin “neredeyse sandalyelerinden düşeceklerini” aktardı.

Selman’ın ayrıca, Filistin sorununun ülkesinin öncelikli gündemlerinden biri olduğunu da söylediği belirtildi.

İlgili Haberler