Prens Selman'dan Türkiye açıklaması!

Prens Selman'dan Türkiye açıklaması!
Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın öldürülmesi hakkında konuşan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman, "Türkiye'yle aramızı bozamayacaklar" dedi.

Kaşıkçı cinayeti nedeniyle zan altında olan Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ‘ekonomik reform’ projesi olarak nitelendirilen Riyad’daki ekonomi konferansının ikinci gününde önemli açıklamalarda bulundu.

"TÜRKİYE İLE ARAMIZI BOZAMAYACAKSINIZ"

Selman'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- Ben burada bütün ortalığı karıştırmaya çalışanlara seslenmek istiyorum. Türkiye ile aramızı bozamayacaksınız. Selman bin Abdülaziz'in ismini kirletemeyeceksiniz. Veliahtın adını da kirletemeyeceksiniz.

- Ve Türkiye'de bir Başkan var Erdoğan. Onun adını da kirletemeyeceksiniz. Sizin istediğiniz asla olmayacak. İki ülke arasındaki güzel ilişkileri göstereceğiz. Bütün dünyaya katillerin cezalandırılacağı göstereceğiz.

- Suudi Arabistan çok büyük adımlar attı.

- Türkiye ile koordinasyon halindeyiz.

- Türkiye ile aramızı bozamayacaksınız.

- Kaşıkçı cinayeti çok acı verici ve haksız.

ERDOĞAN'LA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın talebi üzerine gerçekleşen görüşmede, Cemal Kaşıkçı cinayetinin bütün yönleriyle aydınlatılması için ortak çaba harcanması hususu ve bu çerçevede atılması gereken adımlar ele alındı.

BİR AÇIKLAMA DA İRAN'DAN

Ruhani, Kaşıkçı cinayetinin ABD, Avrupa ve diğer dünya ülkeleri için insan hakları konusunda bir sınav olduğunu belirterek, "Bu işlenen cinayet ve faillerinden daha çok kınanması gereken onlara bu suçu işleme cesaretini veren güçtür." ifadelerini kullandı.

Kaşıkçı cinayetini "benzeri görülmemiş vahşice işlenmiş bir suç" şeklinde niteleyen Ruhani, " ABD'nin desteği olmadan hiçbir ülkenin böyle bir suç işleyeceğini düşünmüyorum. Görünüşe göre, bir ülkeye hükmeden bir kabile, süper gücün korumasına sahip." dedi.

Türkiye hükümetine cinayetin tüm boyutları ve yönlerini açığa kavuşturma çağrısında bulunan Ruhani, şöyle devam etti:

"Kimse bugünün dünyasında ve yeni yüzyılda böyle organize bir cinayete tanıklık edeceğimizi ve bir sistemin bu kadar vahşice bir cinayeti planlayacağını hayal edemezdi."

İlgili Haberler