Prim krizinin kahramanları belli oldu!

Prim krizinin kahramanları belli oldu!
Şansal Büyüka, Milli Takım’da "Az prim aldık" diyerek kaptan Arda Turan’a dert yanan iki ismi açıkladı.

Türkiye A Milli Takım’ın Fransa’da devam eden EURO 2016 D Grubu’nda Çek Cumhuriyeti ile oynadığı kritik maçı öncesi Lig TV’de yorum yapan Şansal Büyüka, Ay- Yıldızlılar’da yaşanan prim krizinin içyüzünü şu sözlerle anlattı:

“Gruptan çıkma primi olan 150 bin Euro futbolculara hemen ödeniyor. Daha sonra TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in önerisiyle 350 bin Euro ek yapılıyor. Mali genel kurulun ardından 10 Haziran’da futbolcuların hesaplarına bu rakam yatırılıyor. Ama elemelerdeki son maçlarda daha az oynayan Burak Yılmaz ve Gökhan Gönül’e daha az prim yattığı ortaya çıkıyor. Takıma toplam 20 milyon Euro prim veriliyor. Kaptan Arda Turan, kendisine ‘Az aldık’ diye dertlenmeler olduktan sonra konuyu Teknik Direktör Fatih Terim’e söyleyince, elektriklenme oluyor. Bu durum büyüdü ve Avrupa Şampiyonası’nda başımıza dert oldu.”

“ORUÇ TUTMAYIN GÜNAHI BİZE”

Türkiye A Milli Takım’da yaşanan krizlerden birinin de oruç hakkında olduğu ileri sürüldü. Teknik Direktör Fatih Terim’in sağlık ekibine oruç konusunu sorduğu ve “Tıbben sakıncalı” cevabını aldığı belirtildi. Terim’in bunun üzerine oyuncularına “Bu milli mesele, tutmayın. Günahı bize yazılsın” dediği kaydedildi. Bu sözlerinin dışarıya yansıtılması üzerine, Terim’e; Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de dahil olmak üzere birçok kişiden “Sen kim oluyorsun?” şeklinde tepki telefonları geldiği iddia edildi.