Prof. Dr. Gazi Yaşargil ödülünü Dr. Pelin Kuzucu aldı

Prof. Dr. Gazi Yaşargil ödülünü Dr. Pelin Kuzucu aldı
Ödülünü Prof. Dr. Yaşargil'in elinden alan Dr. Pelin Kuzucu, "Çok gururlu ve mutluyum. Önümde uzun bir yol var biliyorum, ama bu ödül sayesinde hızım 1 iken 3'e çıktı" dedi.

Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirurji ABD tarafından ''Mikronöroşirurji ve Mikrocerrahi Anatomi'' alanındaki çalışmaları desteklemek ve teşvik etmek için, Prof. Dr. M. Gazi Yaşargil''in adına verilen ödül, Hocanın yeni yaşı şerefne düzenlenen özel gecede törenle takdim edildi. PTT tarafından Prof. Dr. M. Gazi Yaşargil adına özel olarak çıkartılan pul, gecede konuklara takdim edildi.

Ödül töreninde konuşan Prof. Dr. Gazi Yaşargil "Bu davet benim için biricik bir olay. Çok mutlu oldum. Neredeyse 70 yıl yurt dışında yaşadım. İnsan azimli olursa karşısındakiler onu görüyor. Bana hiç tanımadığım kişiler her yerde yardım etti. Başlangıçta ta kolay olmuyor ama azimli, dürüst olursanız, devamlı çalışırsanız size her yerde kapılar açılır. İçim Türkiye''ye hasret dolu çalışırken, hep memleketimi, milletimi düşündüm" dedi.