Prof. Dr. Naci Görür, büyük depremin yıkıcı uzantısını açıkladı

Prof. Dr. Naci Görür, büyük depremin yıkıcı uzantısını açıkladı
Bu sabah saatlerinden Van’ın Başkale ilçesinde meydana gelen depremi yorumlayan Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, 23 Şubat’ta can kaybına neden olan depremi hatırlatarak, “. Yakın bir geçmişte bu fayın İran sınırında depremler olmuş, Başkale’de 23.02.2020 tarihinde insanlarımız ölmüştü. Bu deprem muhtemelen Başkale fayının kırılmayan güney batı kesimlerinin de kırılmakta olduğuna işaret ediyor" dedi.

AFAD verilerine göre, Van'ın Başkale ilçesinde saat 07.32'de 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) ise Başkale’de meydana gelen depremin büyüklüğünü 4.5, derinliğini ise 5,8 kilometre olarak açıkladı.

Sabah saatlerinde Van’da gelen korkutan depremi yorumlayan Prof. Dr. Naci Görür, yaşanan sarsıntının olduğu noktanın Başkale fayının güney devamında olduğunu söyledi.

Naci Görür’ün Twitter’dan yaptığı değerlendirmeler şu şekilde:

“Arkadaşlar, bugün Van’ın Başkale/Aydemir yöresinde 4,4 deprem oldu. Deprem muhtemelen Başkale Fayının güney devamında. Yakın bir geçmişte bu fayın İran sınırında depremler olmuş, yanılmıyorsam bunların birinde de Başkale’de 23.02.2020 tarihinde insanlarımız ölmüştü. Bu deprem muhtemelen Başkale Fayının kırılmayan güney batı kesimlerinin de kırılmakta olduğuna işaret ediyor olabilir” dedi.

eprftfxxmaajeiq.jpgnaci-gorur.png

İlgili Haberler