Protokolde tokalaşma krizi

Protokolde tokalaşma krizi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk Zafer Bayramı’nda gergin anlar yaşandı. Anıtkabir ziyaretine Bahçeli gitmedi, Hipodrom’daki törenlerde Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın elini sıkmadı

Protokolde tokalaşma krizi

Ankara’da Zafer Bayramı nedeniyle ilk tören Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile devlet erkanının Anıtkabir ziyaretiyle başladı. Anıtkabir’de protokolde olmasına rağmen MHP lideri Devlet Bahçeli bulunmadı. Çankaya Köşkü’ndeki törene programında olmasına rağmen katılmayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKM’deki geçit törenine protokol tribününde yerini almasına rağmen Erdoğan’ın uzattığı eli sıkmadı.

Başkomutan Erdoğan
Anıtkabir’i ziyaret eden Erdoğan’a  TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör eşlik etti.

Defteri imzaladı
Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Erdoğan, Anıtkabir defterine,  “Aziz Atatürk, büyük zaferin 92. yıl dönümünde bizlere miras olarak bıraktığın cumhuriyeti yine bizlere hedef olarak gösterdiğin muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için tüm gücümüzle çalışıyor, gayret gösteriyoruz” diye yazdı.

Elini sıkmadı
Erdoğan, Anıtkabir’deki törenin ardından Çankaya Köşkü’ne geçti.  Kılıçdaroğlu törene gelmezken  Bahçeli, Dumlupınar’da olması nedeniyle katılmadı. Erdoğan, daha sonra Atatürk Kültür Merkezi’ndeki  törenlere katıldı. Protokoldeki yerini alan Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu ile tokalaştıktan sonra oturdu. Tören alanına gelen Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Özel, üstü açık araba asker ve törene katılan vatandaşları selamladı. Erdoğan ve Özel, daha sonra törenini izlemek için yerlerine gitti. Erdoğan geldiğinde Çiçek, Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç’ın elini sıktı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun elini sıkmak için bir hamle yaptı ama Kılıçdaroğlu’ndan karşılık gelmeyince ani bir kararla yerine oturdu.