PTT kasasını böyle doldurdu

PTT kasasını böyle doldurdu
PTT ve özel hastanelerde yaşananlar krizin sinyallerini veriyor. Bir yanda iflas eşiğine gelen hastaneler, diğer yanda iş kuyrukları...

Türkiye’de ekonomik krizi gösteren iki dikkat çeken olay yaşandı...

PTT’nin duyurusunu yaptığı 5 bin personel alımı için 110 bin kişi başvuruda bulundu. Kişi başı 60 TL ücret alan PTT, şu ana kadar 6 milyon 642 bin TL para topladı.

Çöken sağlık sistemi etkisini özel hastanelerde de gösterdi. Üçü Ankara’da olan 6 özel hastanenin iflas erteleme istediği öğrenildi.

KASASINI DOLDURDU

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ'ın haberine göre, PTT ve özel hastanelerde yaşanan son durum şöyle:

Türkiye Varlık Fonu’na devredilen PTT; avukat, mimar, mühendis, tekniker, gişe ve büro görevlisi ve postacı pozisyonlarında 5 bin personel alacağını duyurmuştu. KPSS şartı aramayan, kendi sınavını yapmayı tercih eden PTT’ye başvurular 14 Mayıs’ta başladı. 5 bin kadronun yaklaşık bin kişilik kapasitesi kurumda çalışan taşeronlara ayrıldı. PTT’nin alacağı 5 bin personel için 18 Mayıs akşamı itibarıyla 110 bin 700 başvuru yapıldı. Kurum, sınav nedeniyle kişi başı 60 TL aldı. Bu nedenle PTT’nin kasasına 6 milyon 642 bin TL para girdi. Başvuları reddedilenlerin paraları iade edilmeyecek. Başvurular, cuma günü dolacaktı. Ancak PTT süreyi 21 Mayıs akşamına kadar uzattı. Başvuruların 150 bini geçmesi bekleniyor.