Purçu: Polis terfi için Romanları kullanıyor

Purçu: Polis terfi için Romanları kullanıyor
CHP’nin Roman Milletvekili Özcan Purçu, düzenlediği ilk basın toplantısında polisi topa tuttu. Edirne’nin Keşan İlçesi’ndeki Roman mahallesine yönelik polis operasyonunu eleştiren Purçu, “Bu baskın Roman mahallelerinin tatbikat alanı olduğu için” dedi

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, bazı kişilerin terfi alması için Roman mahallerini kullandığını iddia etti. Purçu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında birkaç gün önce Edirne’nin Keşan ilçesinde Roman mahallesine yönelik Emniyet tarafından operasyon yapıldığını belirterek şöyle dedi: “Hiçbir tutarlı sebep yokken yaklaşık bin polis, jandarma, özel kuvvet ve TOMA’lar eşliğinde sabaha karşı küçük çocukları, kadınları suçsuz insanları düşünmeden mahalleye baskın düzenlendi. Polisin basına çıkmak için, bazı kişilerin terfi alması için Roman mahalleri kullanılıyor. Ayrıca bu tamamıyla etnik köken ayrımcılığının pekiştirilmesine yönelik bir operasyondur. Yapılan böyle büyük bir operasyonda sadece 2 kişi tutuklandı. 45 kişi gözaltına alındı. Herkesi suçlayıcı ve fişleyici bir operasyon yapıldı. Bu operasyonu kınıyorum. Keşan İlçe Emniyet Müdürü’nü defalarca aramama rağmen telefonuma çıkmadı.”  Bir gazetecinin koalisyon senaryolarına ilişkin sorusuna Purçu, “Şu anda MHP’nin yapmış olduğu politikayı anlamak gerçekten mümkün değil. Kendisine oy veren seçmeninin inisiyatifi dışında hareket etti. Bundan sonraki koalisyon görüşmelerinin rotası da belli oldu. AKP ile MHP büyük bir ihtimalle yakınlaşma sürecine girdi” yanıtını verdi.

Kapılar kapandı

Bir başka gazetecinin, “Sizin MHP ile masaya oturmanız mümkün mü?” sorusuna ise Purçu, “Kapıların kapandığını düşünüyoruz. Görüntü onu gösteriyor ama Sayın Genel Başkanımızın açıklamaları doğrultusunda biz bütün partilere açığız” karşılığını verdi. “İsmet Yılmaz nasıl bir Meclis Başkanı olur?” sorusuna da Purçu, “Onu süreç gösterecek ama bir değişiklik olması temennimizdi. Maalesef MHP Meclis Başkanlığı’nı AKP’ye teslim etti” yanıtını verdi. Roman mahallesine yapılan operasyona ilişkin soruya Özcan Purçu, “Yıllarca bizim Roman mahallelerimizi bu şekilde kullandılar” iddiasında bulundu.