Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Pusu kuran pusuya düşer...

Pusunun dağlarda kurulduğu dönem sona erdi. Şehrin ortasında, saray odalarında, Meclis'te bile pusu kurulabiliyormuş. Bu siyasi pusuyu hazırlayanlar bakalım amaçlarına ulaşabilecekler mi? Korku dağları değil, Balgat'ı ve Saray'ı da sarmış. Baskın bir seçim ile muhalefeti hazırlıksız yakalamak dahası halkın umudu haline gelen İYİ Parti'yi seçime sokmamayı planlayanların hesabı halkın duvarına çarpmıştır. Yasal olarak 10 Haziran'dan itibaren seçimlere katılmasında hiç bir engel olmayan İYİ Parti'ye kurulan pusunun başarıya ulaşma şansı yok. Bu millet mağdurdan yanadır. İYİ Parti şu veya bu şekilde seçimlere girecektir. Bahçeli'nin hazırlayıp Tayyip Erdoğan'ın kucağına attığı el bombası öylesine patlayacak ki kurtulmaları mümkün değil.

***

Alemi aptal kendilerini uyanık zannedenler dün 15:55 itibarı ile İYİ Parti hanesine en az 10 puan daha yazdılar. Bakalım Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olacak Erdoğan, seçim meydanlarında İYİ Parti için ne diyecek? Bu siyasi pusunun hesabını nasıl verecek. AKP'ye 15 yıldır mağdur edebiyatı ile oy verenlerin vicdanları sızlamayacak mı sanıyorsunuz. Bu sütundan aylardır yazıyoruz. AKP-MHP-BBP'nin toplamı hiç bir zaman yüzde 40'ı geçemediği gibi daha aşağıları da görmüştü. 18 Nisan itibarı ile bunun dibe vurduğunu belirtmek için kâhin olmaya gerek yok. Türkiye'de seçmenin yüzde 10'luk bölümü geçişkendir. Bugüne kadar bu 10'luk bölüm çoğu defa AKP'den yana yer almıştı. Ancak 7 Haziran seçimleri unutulmamalı...

Tayyip Erdoğan 24 Haziran akşamı sadece Cumhurbaşkanlığı makamını kaybetmekle kalmayıp neredeyse her şeyi olduğu partisini de kaybedebilir. Bu saatten sonra kendisine oy vermeyecek milyonları gece yarısı çıkaracağı kararnameler ile seçmenlikten atacak hali yok. Ya da hapishanelere sığdıramayacağına göre sandık başlarına mı yaklaştırmayacak! Bazı bölgelerde seçim sandığı mı kurdurmayacak. Oy vermeyi mi yasaklayacak!

Nitekim kurulan pusunun hemen ardından aynı dakikada Meral Akşener, 24 Haziran'da hem Cumhurbaşkanlığını hem de iktidarı devralacaklarını açıklayarak meydan okudu. Hem de ne okuma; "İYİ Parti'ye engel çıkarmak için bazı hukuk dışı davranış biçimlerine girildiği takdirde buradan tekraren uyarmak isterim herkes ayağını denk alsın... Dolayısıyla hakkını koruyamayan hiç kimseyi koruyamaz. Ne kadar korktuklarını iyi gördük. Hayırlı olsun herkese" dedi.

***

Akşener'in Cumhurbaşkanlığı adaylığını nasıl önleyecekler. Bu satırları yazan dahil 100 bin kişinin imzasını yok mu sayacaklar. Her türlü katakulliyi yapsalar bile o Meclis'te 20 yürekli milletvekili var ve 20 vekilin imzası ile Akşener aday gösterilecektir. Partide şu veya bu şekilde seçimlere girip sandıkları patlatacaktır.

Yangından mal kaçırırcasına çıkan bu erken seçim her şeyden önce anayasaya, siyasi partiler yasası ve seçim kanununa aykırıdır. Hukuksuzluğun hukuki hale dönüştürmeye çalışanlar unutmasınlar ki pusu kuranlar, pusuya da düşer. Her şeye rağmen Türkiye'nin bir buçuk yıl kaybetmeden kurtulacağına seviniyoruz. Eskiler boşuna söylememiş "Ava giden avlanır" diye...

Vatandaş kimin av, kimin avcı olduğunun farkında. Bu arada Doğan Grubu'nun satışının zamanlaması da ortaya çıkmış oldu.

Yazarın Diğer Yazıları