Putin: ABD'nin olası saldırısına karşı tedbir alıyoruz

Putin: ABD'nin olası saldırısına karşı tedbir alıyoruz
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'den gelecek muhtemel bir saldırının sonuçlarını en aza indirgemeye çalıştıklarını söyledi.

Kremlin'e yakın Sputnik'e göre Rusya'nın Arhangelsk kentinde düzenlenen 'Arktik-Diyalog Bölgesi' forumunda konuşan Putin, "ABD'nin askeri faaliyetleri belirli bir tehdit oluşturuyor. Rusya, topraklarındaki askeri faaliyetleri geliştirme hakkına sahip. ABD'nin Alaska'daki füze savunma sisteminin aksine, Rusya'nın askeri faaliyetleri yerel nitelikte" dedi.

'NÜKLEER POTANSİYELİN BİR PARÇASI'

Alaska'daki sistemin güvenlik alanında çağımızdaki en ciddi sorunlardan birini teşkil ettiğini vurgulayan Rusya lideri, bunun sadece bir savunma sistemi değil, aynı zamanda bölgede oluşturulan nükleer potansiyelin bir parçası olduğunun altını çizdi.

'ABD, EN SON TEKNOLOJİLERİ GELİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR'

"Bu, nükleer füze saldırısını önleyen bir şey değil, sözde misilleme saldırısını minimize eden bir unsur" diye sözüne devam eden Putin, ABD'nin Anti-Balistik Füze Anlaşması'ndan tek taraflı olarak çekildikten sonra altyapısını ve en son teknolojileri geliştirmeye devam ettiğini belirtti.

'RUSYA'NIN FAALİYETLERİ SEYİR GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAYA YÖNELİK'

Rusya'nın Arktik'teki faaliyetlerinin seyir güvenliğini sağlama amacı taşıdığını da ifade eden Putin, şöyle konuştu: "Adalarda ve kıyıda yürüttüğümüz faaliyetler yerel nitelikte. Çalışmalarımız, bölgede seyir güvenliğinin sağlanması için altyapının restore edilmesine yönelik."

'ABD İLE SAVAŞMA NİYETİNDE DEĞİLİZ'

Öte yandan Rus lider, ABD ile hiçbir şekilde savaşma ya da rekabet etme niyetinde olmadıklarını ifade etti.