Putin ile Trump ilk kez bir arada

Putin ile Trump ilk kez bir arada
G-20 zirvesinde ilk kez bir araya gelen ABD Başkanı Trump ve Rusya Devlet Başkanı Putin Suriye'de ateşkes için anlaşmaya vardı.

Assosciated Press'in kaynaklarına dayandırarak paylaştığı özel habere göre, ABD ve Rusya Suriye'de ateşkes için anlaşmaya vardı.

Suriye'nin güney batısında uygulanmaya başlanacak olan ateşkes pazar günü yürürlüğe girecek.

Görüşmenin başlangıcında iki lider ve kurmayları basına poz verdi. Trump, "ABD ile Rusya arasında güzel şeylerin olmasını bekliyorum" derken, Putin, "Sizinle buluştuğum için memnunum umarım toplantı sonuç getirir" ifadelerini kullandı. Liderlerin buluşmasına iki ülkenin Dışişleri Bakanları Sergey Lavrov ve Rex Tillerson da eşlik etti. 

SEÇİMLERE MÜDAHALE İDDİASI
Ancak Washington-Moskova hattında gündemden düşmeyen bir başka başlık daha var. O da Rusya'nın, Donald Trump'ın Başkan olduğu Amerikan seçimlerine müdahale ettiği iddiası. İki liderin bu iddiaları görüşüp görüşmeyeceği henüz bilinmiyor.

ABD Başkanı, Twitter hesabından görüşme için sabırsızlandığını ifade etmiş. Trump, "Bugün dünya liderleriyle görüşmek için sabırsızlanıyorum, Vladimir putin'le görüşmem için de öyle. konuşacağımız çok şey var" ifadelerini kullanmıştı. 

İlgili Haberler