Putin'den herkesi güldüren açıklama: Dünya savaşlar ve çatışmalar olmadan yaşanabilir

Putin'den herkesi güldüren açıklama: Dünya savaşlar ve çatışmalar olmadan yaşanabilir
25. St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nda konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin, “Dünya savaşlar ve çatışmalar olmadan yaşayabilir ve biz bunun nasıl yapılacağını biliyoruz.” dedi.

25. St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu''nda (SPIEF) açıklamalarda bulunan Rus lider Vladimir Putin, Batı''nın yaptırımlarına tepki göstererek, "Küresel politikada artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedi. Yaptırımların Batı''nın kendisini vurduğunu söyleyen Putin, Avrupa ülkelerinin 400 milyar dolardan fazla zarara uğrayabileceğini belirtti.

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin''in konuşmalarından satır başları şu şekilde:

“GIDA TEDARİĞİNDE SORUN YAŞANACAK”

Yaşanan ve yaşanacak sorunun sebebi biz değiliz.

Ukrayna tahılının ihracatı için birkaç seçenek var. Ancak bunun nasıl gerçekleşeceğine okyanus ötesine uymadan Kiev yetkilileri karar verecek. Ukrayna''dan tahıl tedarikine müdahale etmiyoruz.

Aç kalan insanların sayısı artacak. Bu sorunlardan bizi suçlamaları yanlış. Rusya hazır. Biz dünyadaki tarım pazarını dengelemek için üzerimize düşeni yapmaya hazırız.

İşletmelerin çalışması ve Rusya ile Belarus''tan gübre sevkiyatı engelleniyor, bunun sonucunda durum giderek daha fazla çıkmaza giriyor. Bunun ardından yaşanacak gelişmeleri öngörmek zor değil; küresel piyasaya gübre tedarikinde açık yaşanma riski doğacak ve fiyatlar çok daha güçlü şekilde yukarı gidecek, bu da en başta fakir ülkelerde açlık tehdidi oluşturacak. Bunun sorumluluğu, tamamıyla ABD ve Avrupa yönetimlerinin vicdanında olacak.

TAHIL KORİDORU

Ukrayna''daki gıda ürünlerinin küresel pazara tedarikiyle ilgili çok sayıda spekülasyon var. Biz buna (tahılın çıkarılmasına) engel olmuyoruz. Ukrayna''nın Karadeniz''deki limanlarına mayın koyan biz değildik ki. Bırakın mayınları temizlesinler ve çıkarsınlar. Biz, bu sivil gemilerin güvenliğini sağlarız.

YAPTIRIMLAR BATI''YI VURDU

Sputnik Türkçe''de yer alan habere göre Putin, Batı yaptırımlarına şu sözlerle tepki gösterdi: "Avrupalı siyasetçiler kendi ekonomilerine kendi elleriyle ciddi bir darbe vurdu. Avrupa''da ve ABD''de sosyal ve ekonomik sorunların nasıl tırmandığını, malların, gıda ürünlerinin, enerjinin ve akaryakıtın fiyatının nasıl arttığını görüyoruz."

HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Dünyada yaşanan değişiklikler dönüm noktası niteliğinde, köklü ve geri döndürülemez nitelikte. Çalkantılı değişimlerin yaşandığı dönemde, her şeyin eskisi gibi olacağına inanmak bir hata. Olmayacak.

TEK KUTUPLU DÜNYA DÜZENİ SONA ERDİ

Tek kutuplu dünya düzeni dönemi, her türlü araçla onu kurtarma çabalarına rağmen sona erdi.

DONBAS AÇIKLAMASI

Donbas''ı korumaya yönelik özel askeri harekatın tüm görevleri mutlaka yerine getirilecek. Askerlerimizin cesareti ve kahramanlığı, Rus ordusuna ve donanmasına güç ve özgüven aşılayan Rus toplumunun dayanışması, bunun teminatıdır.

SAVAŞLAR VE ÇATIŞMALAR

Öte yandan Kırımlı gazeteci Gülsüm Khalilova’nın aktardığı bilgilere göre Putin, “Dünya savaşlar ve çatışmalar olmadan yaşayabilir ve biz bunun nasıl yapılacağını biliyoruz.” dedi.

İlgili Haberler