Putin, Suudi Kral ile Katar'ı görüştü

Putin, Suudi Kral ile Katar'ı görüştü
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz telefonda görüştü. Görüşmenin gündemi Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krizdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in telefonda Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krizi görüştüğü bildirildi.

Kremlin Basın Merkezinde yapılan açıklamaya göre, Putin'in Kral Selman'la telefon görüşmesinde, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz ve Ortadoğu bölgesindeki son gelişmeler ele alındı.

Rusya-Suudi Arabistan ikili ilişkilerini değerlendiren Putin ve Kral Selman, iş birliğini geliştirmeye yönelik isteğini dile getirdi.

Kremlin'den yapılan açıklmaya göre Rusya, Katar krizinin terörle mücadele ya da Suriye'deki duruma çözüm  bulma konularında yardımcı olmadığı görüşünde. 

RIA'nın habere göre Putin göeüşmede  'Körfez ülkeleri tarafından Katar'a uygulanan diplomatik yaptırımların Suriye'deki krizi çözmek ve terörle mücadele etmek konusunda hiç bir yardımı dokunmadığını söyledi.

 

Putin ve Kral Selman, iki ülke arasında farklı alanlardaki temasların sürdürülmesi konusuna mutabık kaldı.

 

 

İlgili Haberler