Putin’den Suriye Açıklaması

Putin’den Suriye Açıklaması
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Suriye’de uzun vadeli bir askeri alt yapı inşa etmediklerini ve gerekirse ülkeden hızla ayrılabileceklerini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de uzun vadeli askeri bir altyapı inşa etmediklerini söyledi. Gerekmesi halinde Rus güçlerinin Suriye'den hızlıca ayrılabileceğini belirten Putin, yakında Rusya'da geliştirilen yeni ultra modern silahların duyurusunu da yapacağını bildirdi.

Putin, Rusya'nın Suriye'deki askeri operasyonların, Rusya'nın askeri güçleri test edip eğitmesi için bir fırsat olduğunu söyledi.

Bu operasyonların 'önemli ve asil bir görev olduğunu' söyleyerek devam eden Putin, militanlar ile Rusya'ya sızmalarından önce Suriye'de mücadele etmenin daha iyi olduğunu kaydetti.

Suriye'de, Rus askeri güçlerinin dahil olduğu büyük operasyonlar artık düzenlenmediğini çünkü buna gerek kalmadığını belirten Rusya lideri, Rus askeri güçlerin, bunun Rusya'nın çıkarlarına olduğu sürece Suriye'de kalacağını vurguladı.

Fakat şu anda Suriye'de uzun vadeli askeri bir altyapı inşa etmediklerini de söyleyen Putin, gerekmesi halinde Rus güçlerinin bu ülkeden hızlıca ayrılabileceğini kaydetti.

Ayrıca Putin, Rusya'nın Suriye'yi 'yeni silahlarını deneyeceği bir poligon' olarak görmediğini fakat yeni silahların bu ülkedeki operasyonlarda kullanıldığını ekledi.