Teröristbaşı Müslim'den küstah tehdit

Teröristbaşı Müslim'den küstah tehdit
PKK'nın haber ajansına konuşan PYD elebaşı Salih Müslim, TSK'nın sınır ötesi harekatını karşılık küstah bir tehditte bulunarak "saldırıların devam etmesi durumunda, Rakka operasyonunda bulunan güçlerimizi sınır bölgelere çekeriz" ifadelerini kullandı.

Terör örgütü PYD'nin elebaşı Salih Müslim, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) geçtiğimiz günlerde düzenlediği operasyonların ardından açıklamalarda bulundu. Müslim, Türkiye’nin operasyonlarının devam etmesi durumunda Rakka operasyonunda bulunan güçlerini sınır bölgelere çekebileceklerini söyledi ve “Rusya’yla da Efrîn ve çevresinde terörizme karşı ortak mücadele ediyoruz. Anlaşmalar devam ediyor” dedi.

“Tepkiler dile getiriliyor ama…”

PKK'nın ajansına konuşan Müslim, TSK ve YPG arasında yaşanan çatışmalara ilişkin olarak “Rusya ve ABD kabul etmedi. Medyaya yansımayanlar da var. Benim bildiğim kadarıyla Ankara ABD Büyükelçisi de tepki göstermiş. Yine ABD’li komutanlar olay yerinde incelemelerde bulundu. Tepkilerini dile getiriyorlar. Ama bizim istediğimiz düzeyde bir tepki değil tabii” dedi.

Suriye'nin kuzeyinde uçuşa yasak bölge talebi

Suriye'nin kuzeyinde ‘uçuşa yasak bölge’ ilan edilmesi gerektiğini savunan Müslim, “Eğer yasak böyle ilan edilmese Erdoğan’ın bu saldırılarının devamı gelir. Biz uçuşa yasak bölge olmasını istiyoruz. Türkiye’nin tamamen Rojava ve Suriye’den çekilmesini istiyoruz” dedi. Saldırıların devam etmesi durumunda güneyde Rakka bölgesinde bulunan güçlerini kuzeye çekebileceklerini vurguladı.

"Rusya ile beraber hareket ediyoruz"

ABD ve Rusya ile ilişkilerine dair konuşan Salih Müslim, “Rusya’yla da Efrîn ve çevresinde terörizme karşı ortak mücadele ediyoruz. Anlaşmalar devam ediyor. Hem Rusya hem de ABD Türkiye’nin bu politikalarına karşıdır. Belki bazı hesapları var diye ses çıkarmıyorlar ama rahatsızlar. Bundan dolayı kimse Türkiye’den memnun değil” dedi ancak kimseye güvenmediklerini ve kendi savunmalarını kendilerinin yapacağını söyledi.

İlgili Haberler