PYD'nin sözde Avrupa Kongresi Belçika'da yapılacak

PYD'nin sözde Avrupa Kongresi Belçika'da yapılacak
Brüksel, bu hafta sonu hem terör örgütü PKK yandaşlarının düzenlediği programa hem de PYD’nin sözde Avrupa kongresine ev sahipliği yapacak.

AB kurumları ve NATO'ya evsahipliği yapan Belçika’nın başkenti Brüksel'de bu hafta sonu hem terör örgütü PKK yandaşlarının düzenleyeceği sözde kültürel etkinliklere hem de terör örgütünün Suriye'deki uzantısı PYD’nin kongresine sahne olacak.

Belçika’da terör örgütüne yakınlığıyla bilinen bazı dernekler ile HDP temsilciliğince ortaklaşa düzenlecek sözde kültürel programın izni Brüksel Belediyesi tarafından iptal edilmişti. Ancak organizatörler bu karara itiraz ederek etkinlik için müsade aldı. Etkinlik, Brüksel'in merkezinde düzenlenecek.

Terör örgütü PYD’nin sözde Avrupa Kongresi de Brüksel’in Anderlecht semtinde gerçekleştirilecek. İki gün devam edecek programa, terör örgütü PYD’nin sözde eş başkanları Salih Müslim ve Asya Abdullah da katılacak. "Güvenliği" ise Belçika polisi sağlayacak.

Belçika, terör örgütleri PKK ve DHKP-C'nin Avrupa'da en yoğun faaliyette bulunduğu ülkelerin başında geliyor. Örgüt liderlerinin yaşadığı ülkeden terör örgütünün televizyon kanalları da yayın yapıyor. Kurduğu dernekler vasıtasıyla faaliyetlerini sürdüren terör örgütü PKK'ya karşı en son 2010 yılında operasyon düzenlendi.

AB'nin terör örgütleri listesinde olmasına rağmen Belçika'da bu örgüte karşı adım atılmaması Türkiye'nin tepkisini çekiyor.

Belçika'nın diğer bir terör örgütü IŞİD'e karşı ise operasyonları aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda son olarak 11 Ağustos'ta 3 kişi gözaltına alındı.