Quaresma, yılın golüne aday

Quaresma, yılın golüne aday
FIFA yılın en iyileri adayları arasında Quaresma da yer aldı. Portekizli yıldızın Dünya Kupası’ndan İran’a attığı gol, yılın en iyi golü ödülü adayları arasında gösterildi.

FIFA, yılın en iyileri ödülleri için adayları açıkladı. Yılın futbolcusu adayları Cristiano Ronaldo, Luca Modric ve Muhammed Salah oldu. Beşiktaş’ın yıldızı Quaresma, yılın en iyi golü ödülü adayları arasında yer aldı.

Lionel Messi 2006 yılından bu yana ilk defa Dünyada Yılın Futbolcusu ödülü için finalistler arasında gösterilmedi.

FIFA, geleneksel En İyiler töreninde dağıtacağı ödüller için adayları açıkladı.

Dünyada Yılın Futbolcusu adayları arasına, 2006'dan bu yana ilk defa, Lionel Messi'yi dahil etmeyen FIFA, Puskas Ödülü için Ricardo Quaresma'nın Dünya Kupası'nda İran'a attığı trivela golü de aday gösterdi.

Erkeklerde Yılın En İyi Futbolcusu ödülü için Portekiz'den Cristiano Ronaldo, Mısır'dan Mohamed Salah ve Hırvatistan'dan Luka Modric aday gösterildiler.

GUARDİOLA DA YOK

FIFA, erkekler futbolundaki Yılın En İyi Teknik Direktörü ödülü için de tartışma yaratacak bir tercihte bulundu. Manchester City'yi İngiltere rekoru kırarak 100 puanla şampiyonluğa taşıyan ve Premier Lig - Lig Kupası dublesi yapan Pep Guardiola, ödül aday gösterilmedi.

Ödül için yarışacak isimler Fransa'dan Zinedine Zidane, Hırvatistan'tan Zladko Dalic ve Fransa'dan Didier Deschamps oldular.

Yılın En İyi Kalecisi ödülü için aday gösterilen isimler Belçika'dan Thibaut Courtois, Fransa'dan Hugo Lloris ve Danimarka'dan Kasper Schmeichel oldular.

EN İYİ GOL İÇİN QUARESMA DA ADAY

Yılın en iyi golüne verilen Puskas Ödülü'nün adayları arasında ise tanıdık bir isim yer aldı: Ricardo Quaresma.

Beşiktaşlı yıldızın Dünya Kupası'nda İran ağlarına gönderdiği golle birlikte Puskas ödülü için yarışacak adaylar şu şekilde: