Rabiaya karşı çıkan Ülkü Ocakları Başkanı görevden alındı iddiası

Rabiaya karşı çıkan Ülkü Ocakları Başkanı görevden alındı iddiası
Düzce'deki rabia heykeline karşı çıkan Düzce Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Gülaçtı'nın görevden alındığı iddia edildi.

Düzce belediyesi, Kuyumcuzade Bulvarı üzerinde yeniden düzenlenen kavşağa ‘Rabia heykeli’ dikmiş, Düzce Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Gülaçtı önderliğindeki Ülkücüler de şehir merkezine rabia heykeli dikilmesine tepki göstermişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gülaçtı, “Biz ne tek devlete, ne tek bayrağa, ne tek millete, ne de tek vatana karşıyız” diyen Gülaçtı, şöyle devam etti: “Bir kere bu ülkücülerin evveliyatından beri seslendirdiği bir şeydir. Biz bunun yanına tek dili de ekliyoruz. Ancak bizim karşı çıktığımız Mısır’daki ayaklanmadan sonra Müslüman kardeşlerin işareti olan Rabia işaretinin bizim milletimize milli bir sembol olarak empoze edilmesidir.

Düzce belediye başkanının milli bir sembol yapacaksa ‘Bozkurt’ veya ‘çift başlı kartal’ yapması gerektiğini söyleyen Gülaçtı, “Rabia bizim sembolümüz değildir. Sadece siyasi eyyamcılık için buraya dikilen bu ucube bir an önce kaldırılmalıdır. İster kendi cebinden yapsın, ister belediyenin kasasından yapsın, hiç kimse buraya bu ucubeyi dikemez” ifadelerini kullanmıştı.

GÖREVDEN ALINDI İDDİASI

Gebze'de yerel gazetecilik yapan İrfan Yorulmaz, Düzce Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Gülaçtı'nın Genel Merkez tarafından görevden alındığını iddia etti.

İşte Yorulmaz'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım:

İlgili Haberler