Ramazana günler kala ete zam mı geliyor?

Ramazana günler kala ete zam mı geliyor?
Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ yaptığı açıklamada fiyatlarda talebe bağlı olarak bir artış beklediklerini ancak fiyatların ramazanın onuncu gününden sonra dengeleneceğini düşündüklerini belirtti.

Ramazan ayı geldi çattı. Peki sofraların kanayan yarası kırmızı et fiyatlarında bir artış olacak mı?

Sözcü'nün haberine göre; Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ ‘Ramazanda zam olacak mı’ sorumuza karşı sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada, “Gelen talep doğrultusunda mutlaka bir artış bekleniyor.” dedi. Ramazan ayının 10. gününden itibaren fiyatların dengelenmesini beklediklerini ifade eden Yalçındağ, “Ramazanın onuncu günü gibi fiyatlar dengelenir. Biz bu artışları yansıtmamaya çalışacağız. Çünkü tüketicinin de durumu ortada. Üretim istenilen düzeye çıkamadı, şuan için istenilen seviyede değil.” ifadelerini kullandı.

‘AİLELER KALMADI BÜYÜK ŞİRKETLER VAR’

Kırmızı ette fiyatların bu kadar yüksek olmasının sebebinin aile işletmelerinin azalması olduğunu söyleyen Yalçındağ, günümüzde 40-50 bin başlık büyük işletmelerin olduğunu ve bu işletmelerin başındaki kişilerle iletişim kuramadıklarını belirtti.

Piyasadaki üretimin yine piyasanın ihtiyacına cevap verebilecek seviyeye gelmesi gerektiğine değinen Yalçındağ, bugünkü durumda tamamen satıcının şartlarının geçerli olduğunu ve bu durumla baş etmenin oldukça zor olduğunu sözlerine ekledi. Beyaz ette dönemsel olarak yaşanan fiyat artışlarını da doğru bulmadığını belirten Fazlı Yalçındağ, “Yazın gelmesiyle beyaz et fiyatlarında yüzde 15 gibi bir artış söz konusu. Mangallık beyaz et fiyatları artıyor ve beyaz ette üretim sıkıntısı yok. Bu duruma da itirazımız var.” ifadelerini kullandı.

ANTRİKOT OLMUŞ 70 LİRA

Şuan dana kıymalık etin kilogramı marketlerde 35-40 TL, dana kuşbaşı etin kilogramı 45-50 TL’ye satılırken, dana antrikotun kilogramı 70 liraya, dana bonfilenin fiyatı ise 80 liraya kadar çıkıyor.