Raporlarla ilgili flaş karar: Milyonlarca hastayı ilgilendiriyor

Raporlarla ilgili flaş karar: Milyonlarca hastayı ilgilendiriyor
Sağlık Bakanlığı, Pandemi döneminde başlayan ve 30 Haziran'da sona erecek ilaç raporlarının süresini uzatma kararı aldı.

Sağlık Bakanlığı, daha önce 30 Haziran 2023 tarihine kadar uzatılmış olan raporları, dün bir duyuru yayınlayarak bazı hayati öneme haiz ilaç raporlarıyla ilgili olarak sürenin 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, raporlu hastaların daha önce uzatılmış olan rapor sürelerinin, yenileme sırasında hastanelerde oluşacak yoğunluk sebebi ile Sağlık Bakanlığı tarafından tekrar uzatılmasının yararlı olduğunu belirtti. Nurten Saydan’ın, bugün yaptığı yazılı açıklaması şöyle:

“KARARIN SGK SİSTEMİNE İŞLENMESİNİ İVEDİLİKLE TALEP EDİYORUZ”

TEİS Genel Başkanı Saydan, kurum tarafından, kronik hastalıklara sahip yaklaşık 30 milyon hasta ve 80 milyon tekil rapor süresinin yetkililer tarafından ‘Medula’ sisteminde uzatılmasının uygun olacağını söyledi.

Nurten Saydan şöyle devam etti:

"Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan duyuru çok yerinde olmuştur. Çünkü bütün raporların aynı zamanda yenilenmesi hastanelerde büyük kalabalıklara neden olacak ve hasta ve sağlık çalışanını mağdur edecekti. Sağlık Bakanlığı’nın aldığı kararı SGK’nın sisteme ivedilikle işlemesini herhangi bir sorun yaşanmaması adına ivedilikle talep ediyoruz”

Kaynak: ANKA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.