Referandum öncesi Erbil sokaklarında skandal harita!

Referandum öncesi Erbil sokaklarında skandal harita!
Peşmerge yönetimi tüm tepkilere rağmen referandumdan geri adım atmayacağını açıkladı. Sözde bağımsız 'Kürdistan' referandumuna günler kala Erbil caddelerine Türkiye'nin illerini de kapsayan haritalar asıldı.

Peşmerge yönetimi komşuları Türkiye, Irak ve İran'ın ile tüm dünyanın tepkilerine rağmen 'bağımsızlık' referandumundan geri adım atmayacağını açıkladı.

Peşmerge başı Barzani'nin son açıklamalarına göre 25 Eylül'de referandum gerçekleşecek. İlk oylar bugün Çin'de kullanıldı.

resized_17afe-e81eeacfdkwraaix0ae3_hu.jpg

"SKANDAL HARİTA"

Erbil'in hemen her sokağına asılan skandal harita 'referandum'un sadece bir referandumdan ibaret olmadığını, bu tuzağın arkasında çok kirli planların olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Bu harita birkaç hafta önce Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw TV tarafından yayınlanmış, kısa bir süre gelen tepkiler üzerine kaldırılmıştı. Peşmerge yönetimi bu 'sözde' haritayı, "Büyük Kürdistan Haritası" olarak lanse ediliyor.

Erbil’de bulunan gazeteci Mehmet Akif Ersoy skandal haritanın asıldığı reklam panolarının önünden sosyal medya hesabından canlı yaptı. 

b1-018.jpg

İlgili Haberler