Reis'ten "Sezon sonu kapatıyoruz indirimi"

İYİ Parti millet nazarında yükseldikçe Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefleri de bir bir değişmeye başladı.

Erdoğan, "Patron çıldırdı" diye başlayan ve "Sezon sonu kapatıyoruz indirimi" diye millete duyurulan kampanya benzeri bir seçim kampanyası yürütüyor.

Hatırlatayım bu kampanyanın nasıl olduğunu.

Gaziantep'teki toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi yeni anayasasına kavuşturmak için tüm güçleriyle çalıştıklarını belirterek, "400 milletvekilini verin ve bu iş huzur içinde çözülsün" diye konuşmuştu.

Geçtiğimiz haftalarda ise Erdoğan "300 ve üstü milletvekili" hedefi koydu seçmenlerine.

Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, AKP-MHP koalisyonunun 24 Haziran'da 300'ün altında milletvekili alması halinde erken seçime gideceğini yazdı.

Görüyorsunuz değil mi 24 Haziran paniğinin fotoğrafını?

Metal yorgunu AKP'nin mental yorgunu Erdoğan, birilerinin fitne fesat kaynatıldığını vurgulayarak, "...Bu ne biliyor musunuz? 'Oyumu cumhurbaşkanına vereceğim ama parlamentoda AK Parti'ye vermeyeceğim.' Böyle bir şeye siz ne diyorsunuz? Böyle bir şey olabilir mi? Bu oyunu da bozmaya var mıyız? Bu oyun, bu tezgah... Kimlerin olduğunu anlıyorsunuz. İnşallah bu münafıklar çetesini 24 Haziran'da hep birlikte yere gömeceğiz" dedi.

Tabii Karahasanoğlu'nun hedefi AKP tabanını korkutmak.

Karahasanoğlu özetle, "Erdoğan Cumhurbaşkanı olur, Meclis'te çoğunluğu olmazsa istifa eder böylece milletvekili ve cumhurbaşkanlığı için erken seçim yolu açılır" diyor.

Bu sistemi 16 Nisan öncesi savunan AKP'liler bunu övünerek söylüyorlardı ama o zaman İYİ Parti yoktu ki.

Bugün gördüler ki 24 Haziran seçiminde pabuç pahalı.

Erdoğan'ın seçilmesi de AKP'nin Meclis'te çoğunluğu ele geçirmesi de imkansız gibi ki bu durumda indirim kampanyası yapan patron gibi davranıyorlar.

400'den 300'e şimdi de 250 ve üstü diye hedefler koymaya başladılar.

Meral Akşener'in, "korkunun ecele faydası yok" dediği gibi oldu durum.

Reis'ten sezon sonu indirim kampanyası başladı ama sonunda 24 Haziran'da vatandaşların oyları ile göreceksiniz ki, "kapatıyoruz" tabelası ya da Erdoğan sonrası "devren genel başkanlık" yöntemi ile sonuçlanacak 16 yıllık AKP dönemi.

Yazarın Diğer Yazıları