Rejim güçleri El Bab'ı kuşattı!

Rejim güçleri El Bab'ı kuşattı!
Suriye rejiminin, El Bab’ı kuşattığı bildirildi. El Cezire, “Suriye’de rejim güçleri ve beraberindeki İran destekli Şii milisler, El Bâb’ın güneyinde IŞİD’in elinde kalan tek ikmâl yolunu ele geçirdi. Böylece, El Bab, tamamen kuşatılmış oldu” dedi.

El Cezire’nin El Bab ile ilgili gelişmeleri duyurduğu haberine göre, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), “Suriye'nin kuzeyinde Rakka’dan sonra IŞİD’in elinde kalan ikinci önemli meskûn mahal El Bab’ın ‘tamamen kuşatma altına girdiğini’ ” bildirdi.

“Bu gelişmenin Esed rejiminin ve yanında savaşan İran destekli Şii milislerin ilçenin güneyinde yürüttükleri operasyonların sonucunda gerçekleştiğini” belirten El Cezire, “Hizbullah destekli rejim güçleri, El Bab’ı Rakka’ya bağlayan ve örgütün elinde kalan son ana ikmal hattını ele geçirdi” dedi.

RUSYA’NIN “TOP DESTEĞİ

El Cezire, Türkiye destekli ÖSO birliklerinin daha önce El Bab’ı kuzey, doğu ve batıdan kuşatma altına aldığını anımsattıktan sonra  SOHR’ın “El Bab şu an güneyden rejim, kuzey, batı ve doğudan Türk askerleri ve muhalifler tarafından tamamen kuşatma altında” açıklamasını yansıttı. Habere şöyle devam edildi:

“Rejimin El Bab’ın güneyinde örgütün elinde kalan son ana ikmal hattını ele geçirdiğini bildiren SOHR, Esed rejiminin bunu İran destekli Şii Hizbullah milislerinin ve Rusya’nın top desteğiyle gerçekleştiğini ifade etti. Rejim güçleri, El Bab'ın gübeyindeki IŞİD'in ikmal hattını kesmesine rağmen hâlâ ilçeden yaklaşık 5-7 kilometre uzaklıkta bulunuyor."

El Cezire, “Türkiye'nin desteğiyle 24 Ağustos'ta Fırat Kalkanı Harekatı'nı başlatan ÖSO birlikleri Türkiye sınırı ile El Bab arasında geniş bir bölgeyi IŞİD'den almıştı. Bu güçler en son El Bab'ın güneydoğusunda bulunan Bza'a köyünü Pazar günü ele geçirmişti” bilgisi verdi. Habere göre,  El Bab'dan sivillerin kaçışı ise devam ediyor.