Rekabetçi minik Toyota

Rekabetçi minik Toyota
Bu hafta konuğumuz olan 1.33 benzinli Toyota Yaris, şehir içindeki başarılı performanısını şehir dışı kullanımlarda da gösteriyor

Özellikle mega kentlerde en büyük sıkıntı otopark. O nedenle otomobilseverler özellikle bayanlar küçük araçları tercih ediyor. Şehir içi kullanımlarda sürücüsüne keyif veren ve yakıtta da cebinizin dostu olacak bir otomobil arıyorsanız size Yeni Toyota Yaris’i tavsiye edebiliriz.  Bu hafta konuğumuz olan  3. Nesil ve makyajlanan 1.33  benzinli  Toyota Yaris, şehir içindeki başarılı performanısını şehir dışı kullanımlarda da gösteriyor.

Sportif dış tasarım

Yaris’e  dışarıdan bakıldığında estetik ve sportif bir görünümü ile dikkatleri hemen üzerine çeviriyor. Yeni Yaris eski nesline göre daha havalı bir tasarıma bürünmüş  ve şık bir duruş sergiliyor. Büyütülen ön ızgara grubu ve aracın bazı yerlerinde kullanılan krom ayrıntılar hemen fark ediliyor, ayrıca far gruplarında yapılan değişiklikler de Yaris’i daha güçlü gösteriyor.

Rakiplerine göre hem dış tasarımda hem de iç tasarımda oldukça başarılı bir çizgiye sahip olan Yaris, özellikle konuğumuz olan versiyondaki panoramik cam tavanın etkisiyle de bir adım öne çıkıyor.

Konforlu iç mekan

Direksiyon, üzerindeki kumandalar ile bir çok öğeye zorlanmadan hakim olabiliyorsunuz. Dokunmatik müzik sisteminin üzerindeki kanallar inceltilmiş ve daha şık bir görünüm sunmuş. Toyota Touch 2 olarak sunulan bu ekran 7 inç büyüklüğe sahip. Buradan müzik sistemi kumanda edilebilinirken, otomobil ile ilgili birçok bilginin yer aldığı ekran olarak da kullanılması mümkün. Geri viteste park kamerası özellikle bayanlar için artı bir durumu. Otomobilde bir çok eşya gözü bulunuyor, vites önü, kapı içleri ve torpidoda. Ayrıca araçta kullanılan malzme katilesi ve başarılı işçilik Toyata’nın her zamanki gibi mükemmelliğini gösteriyor. Skypack donanımıyla gelen cam tavan ise iç mekanı oldukça ferah gösteriyor. Konuğumuz olan Yaris’te  1.33 benzinli otomatik şanzıman yer alıyor. Başarılı bir yol tutuşu sergileyen Yaris, orta sert süspansiyonlarıyla sınırları zorladığınızda bile size güven veriyor. Ayrıca pratiklik konusunda da oldukça iddialı olan otomobil özellikle dar sokaklarda bile rahatlığı ve kıvraklığıyla ‘bana şapka çıkarın’ der gibi. Bu konuda en büyük yardımcınız direksiyon.  Kısaca küçük otomobillerde aradığınız, ekonomik tüketim, teknoloji, sportiflik ve konfor Yaris’te bulunuyor.